Австрія скасувала заборону на відвідування України

Уряд Австрії не продовжив заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн, яка діяла до 31 липня.

Про це повідомляє Укрінформ.

Внесені в середині липня зміни до відповідної постанови австрійського МОЗ передбачали заборону на приземлення літаків з низки країн та регіонів з високим ризиком поширення SARS-CoV-2. Ця заборона поширювалася на пасажирські літаки з 18 країн: Китай, Іран, Білорусь, Іспанія, Об’єднане Королівство, Швеція, Північна Македонія, Албанія, Чорногорія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Косово, Молдову, Румунію, Болгарію та Єгипет, Російська Федерація та Україна. Постанова діяла до 31 липня, її дію не було продовжено.

Водночас, відновлення пасажирського авіасполучення з Україною не означає, що українці з серпня зможуть в’їжджати до Австрії «по безвізу» – власники біометричних паспортів і надалі не матимуть права на в’їзд в республіку та інші країни ЄС через пандемію COVID-19.

З 27 липня в Австрії почали діяти оновлені правила в’їзду в країну, які передбачають, зокрема, визначення країн з «червоної зони» та надання негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини