Як львів’яни будуть сплачувати за газ після 1 серпня?

Ціна на газ після 1 серпня не зміниться.
Ілюстративне фото

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

Із 1 серпня українці по-новому платитимуть за газ, адже має запрацювати ринок газу, за яким клієнти самі зможуть обирати компанії, що постачатимуть їм газ, – пише Твоє місто.

При цьому ціна на газ після 1 серпня не зміниться. Населення й надалі купуватиме газ за формулою «хаб + доставка». Тобто Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Цю формулу називають «Амстердам +».

Міністерство енергетики України обрало постачальником «останньої надії» на ринку газу для населення компанію Нафтогазу. Але це рішення оскаржують у суді.

Газопостачальна компанія Нафтогазу запропонувала постачати газ населенню на умовах постачальника «останньої надії» за 2711,86 гривні за тисячу кубометрів з ПДВ та націнкою у розмірі 0%.

Ця компанія постачатиме газ тим споживачам, з якими не захоче мати справу жодна інша компанія-постачальник, зокрема через велику заборгованість. Такі постачальники – це своєрідна «страховка» для споживачів та гарантія того, що їм не відключать газ навіть у випадку, якщо попередній постачальник газу розірве з ними угоду.

Нагадаємо, що у липні газ для населення подорожчав на 16 копійок, тобто на 7%.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини