Болгарія змінила правила в’їзду для українців: пускатимуть з негативним ПЛР-тестом

Громадяни України з 30 липня можуть в’їжджати до Болгарії за умови наявності негативного тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Болгарії, передає Espreso.

“З 28 липня громадяни Північної Македонії, Сербії, Албанії, Косово, Боснії та Герцеговини, Чорногорії, Молдови, Ізраїлю та Кувейту можуть в’їхати в Болгарію з негативним ПЛР-тестом, проведеним за останні 72 години. Для громадян України вимога пред’явити негативний ПЛР-тест діє з 30 липня”, – йдеться у повідомленні.

В’їзд з негативним ПЛР-тестом дозволений громадянам інших третіх країн, які їдуть із певних причин: діяльність сезонних сільськогосподарських робітників та робітників у сфері туризму; подорожі з навчальною метою; мандрівники з гуманітарних міркувань та торговельна, економічна та інвестиційна діяльність.

ПЛР-тест не потрібен особам, які прибувають до Болгарії з країн-членів ЄС, Великобританії, країн Шенгену, а також з Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Республіки Корея, Таїланду, Тунісу, Уругваю.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини