“Бійцям спецпризначення заборонили забирати тіла загиблих і шукати пораненого” – Бірюков

Спецназ отримав особистий наказ президента Володимира Зеленського не вирушати на пошуки розстріляних евакуаційних груп на Донбасі.

Про це в ефірі Прямого розповів волонтер, радник п’ятого президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков.

“Коли розповідають про те, що президент Зеленський тримав щось там під особистим контролем і відправив туди аж якого генерала Хомчака, в цей же момент дві групи спецназу сиділи в розпорядженні 137-го окремого батальйону морської піхоти і чекали дозволу вийти і забирати тіла, і шукати поранених. Вони чекали дозволу. Їм було дано прямий наказ не висуватися. Ось в цьому був “особистий контроль” Володимира Олександровича Зеленського. Це факти. Я не буду називати прізвища бійців спецназу, але я знаю по прізвищах, хто і де там знаходився. Так що, розповідати ось цю всю єресь дуже красиво, коли неможливо озвучувати факти, в тому числі прізвища”, підкреслив Бірюков.

“Я просто практично похвилинно знаю всю цю історію і знаю прізвища бійців, знаю спецназ, знаю контрснайперів, які сьогодні, наприклад, розпорядженням генерала Ганущака – це заступник командувача Операцією об’єднаних сил – з фронту прибрані всі групи контрснайперской боротьби”, – додав Бірюков.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини