“Не можна називати братом того, хто йде на тебе війною” – Ада Роговцева

Сьогодні, 16 липня, Герой України, актриса театру та кіно Ада Роговцева святкує свій 83-ій День народження.

Ада Роговцева рассказала об отношениях с российскими коллегами ...

Зважаючи на свою активної проукраїнську позицію і допомогу військовим на Донбасі з недавніх пір артистка була оголошена персоною нон грата в Росії, де також багато років грала в театрі і знімалася в кіно. Говорячи про це, Роговцева жартома називає себе “бандерівкою”.

Найяскравіші цитати про Україну, Росію та війну на сході.

“У Росії мені кажуть: “Адо, ти наша”. А я їм відповідаю: “Я не ваша. Я своя, я українська”

У своїх інтерв’ю актриса неодноразово відзначала той факт, як різко в Росії змінилося ставлення до неї через незгоду з агресією Кремля по відношенню до України. За словами Роговцевої, її відкрита любов до батьківщини враз перекреслила роки відносин і спільної роботи, передає Обозреватель.

“Вони мене дуже любили в Росії. І як в одну хвилиночку все змінилося. Як тільки ти говориш: моя Батьківщина, моя земля мені дорожче, ніж всі блага, які ви мені пропонуєте – я у них під криміналом”.

“Я все життя грала в Росії, крім України. Мені кажуть: “Адо, ти наша”. А я їм відповідаю: “Я не ваша. Я своя, я українська”.

“У зв’язку з тим, що я працюю, як вони кажуть, на “бандерівців” і я – “бандерівка”. Але це не вони мене закрили. Це я закрила для себе можливість працювати”.

“Не можна називати братом того, хто йде на тебе війною”

В агресії, спрямованій проти України, Роговцева не звинувачує пересічних жителів РФ. Актриса впевнена, що в країні східного сусіда живе безліч “хороших” людей, які так запрограмовані пропагандою. При цьому ж артистка відмовляється визнавати, версію про “братів і сестер навік”, називати братом того, хто розв’язав війну.

“У Росії є дуже хороші люди. Але і вони, на жаль, сьогодні всі запрограмовані на це збочене розуміння, цю доктрину, згідно з якою Україна – це якась умовно створена держава з якоюсь недорозвиненою мовою. І хоч ти трісни, переконати їх не вдається”.

“Ні за які гроші я не відмовлюся від власної позиції. Я підтримую свою батьківщину перед агресією колосального монстра. Не хочу, щоб мене і моїх дітей знову зробили рабами. На нашу країну йде агресія, у мене немає іншого вибору. Не можна називати братом того, хто йде на тебе війною”.

“Триває війна, а ми живемо, як ніби її немає. Адже начебто біля трун танцюємо, об’їдаємося”

Ада Роговцева – частий гість серед українських військових на Донбасі. До лінії фронту актриса їздить зі спектаклями, продуктами, одягом, за що в пропагандистських ЗМІ Росії її неодноразово звинувачували у прямому фінансуванні “громадянської війни” в Україні. При цьому актриса часто закликає співгромадян і державу проявляти більше уваги до ситуації на сході країни.

“Триває війна, а ми живемо, як ніби її немає. Ми всі повинні обмежити себе в святах і салютах. Там, на війні, мерзнуть хлопці, недоїдають, смерті дивляться в очі. І гинуть. Ось ці дві реальності мене вражають. Адже наче біля трун танцюємо, об’їдаємося. Це не означає, що має завмерти життя, але потрібно бути милосерднішими. Ця небезпека не тільки над тими хлопчиками – вона над нами”.

“У нас війна. А коли війна, доводиться все відраховувати саме від неї. У той час, коли на сході України гинуть наші дітлахи, і їх треба нагодувати, одягнути, озброїти, втішити, заспокоїти, полікувати – це головна зараз турбота держави. Все інше відходить на другий план”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини