Хворих на коронавірус на Львівщині більшає, померла 20-річна студентка

За останню добу на Львівщині виявили 171 хворого на COVID-19.

На ранок 15 липня у Львові та на Львівщині підтверджено уже 7425 випадків інфікування коронавірусом, з них 193 — летальні. За вчорашню добу лабораторні центри провели 1187 ПЛР-тестів, це 14,4% від усіх обстежених. У холодильнику ще залишилось 536 проб, передає “Еспресо-Захід”.

У Стрийській міській лікарні померла 20-річна студентка УКУ з СОVID-19. Як передає “Твоє місто”, дівчина три дні лежала у лікарні на апараті ШВЛ. У пацієнтки була супутня патологія. «Вона поступила у лікарню після обіду у п’ятницю у важкому стані із двобічною пневмонією. Впродовж доби стан її погіршися. У суботу її перевели на штучну вентиляцію легень, та врятувати її не вдалося», – зазначив директор департаменту хорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Водночас заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Ігор Берник сказав, що львівські лікарі консультували медиків у Стрию. Дівчина перебувала у критичному стані, була нетранспортабельною, щоб перевезти її на лікування до Львова.

На стаціонарному лікуванні зараз перебуває 929 хворих. Найбільше (173) – у Львівській обласній інфекційній лікарні, 160 – в Центрі легеневого здоров’я, 129 – у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих. 66 людей перебуває на лікуванні у відділенні реанімації. 20 – на ШВЛ.

Разом з тим у Львові послабили карантинні обмеження. Від сьогодні, 15 липня, у Львові дозволено роботу закладів розміщення – готелів, хостелів тощо, а також інклюзивно-ресурсних центрів. Від п’ятниці, 17 липня, в місті зможуть відновити роботу дитячі садки всіх форм власності.

Нагадаємо, в Україні за добу виявлено 836 нових випадківзахворювання на COVID-19. Найбільше нових хворих на Львівщині (171), далі йде Київ – 147 та Харківська область – 64.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини