Дитячі садки Львівщини не планують перевіряти на дотримання правил карантину

Очільниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик заявила, що дошкільні навчальні заклади міста готові до відкриття та забезпечені засобами індивідуального захисту. Також всі працівники пройшли онлайн-навчання щодо правил роботи в умовах карантину. Однак перевіряти, чи дотримуються протиепідемічних вимог у дитсадках Львова, наразі не планують.

Про це вона розповіла Львівському порталу.

З п’ятниці, 17 липня, у Львові після карантину відновлюють роботу дитячі садки. Відтак очільниця управління освіти Львівської міської ради розповіла, що всі дошкільні навчальні заклади вже готові до відкриття і забезпечені усіма необхідними засобами.

«Для ДНЗ закупили всі необхідні для роботи в умовах карантину засоби, а саме: маски, рукавички, засоби дезінфекції, антисептики, дезінфікуючі килимки. В садках дезінфікуватимуть всі майданчики та іграшки. Щоб уникнути скупчення людей, ми намагатимемося відкривати усі входи до дошкільного закладу. На кожному – стоятимуть антисептики», – зазначила Зоряна Довганик.

Однак посадовиця заявила, що наразі у Львові не планують створювати робочих груп, які би перевіряли та контролювали ДНЗ на дотримання усіх протиепідемічних заходів. Натомість вона закликала батьків бути уважними та, відводячи дітей в садок, слідкувати за тим, чи дотримуються працівники всіх норм та обмежень.

«Наразі ми не плануємо створювати робочих груп, які перевірятимуть дотримання правил карантину в садках. Наші працівники пройшли навчання і знають, як працювати. Ми хочемо побачити, як загалом запрацюють ДНЗ і далі будемо приймати рішення. Перш за все повинні бути уважними батьки. Вони відводять дітей в садочок і бачать, як відбувається прийом. Також діти розказують батькам, як проходить день в садочку і чим займаються вихователі», – пояснила Зоряна Довганик.

Також вона наголосила, що всі працівники пройшли у червні десятиденний курс оналйн-навчання щодо роботи в умовах карантину.

«У червні впродовж 10 днів відбувались наради в ZOOM,  де для різних категорій працівників розповідали, яких саме вимог вони повинні дотримуватись. Тобто таке навчання пройшли абсолютно всі працівники: помічники вихователів, вихователі, працівники кухні, методисти та керівники закладів дошкільної освіти», – зауважила очільниця управління освіти Львівської міської ради.

Додамо, що батьки обов’язково повинні підписати згоду, в якій, зокрема, зобов’язуються:

  • Повідомити вихователя про прихід дитини до дитячого садка вперше після карантину до 17:00 години за 1 день до приходу.
  • Приводити дитину  з 7:30 до 10:00 години ранку та одягати захисну маску.
  • Не заходити у приміщення закладу дошкільної освіти.
  • Не приводити дитину до садка з ознаками респіраторних захворювань.
  • Не приносити з дому будь-які іграшки.
  • Уникати близького контакту з працівниками дитячого садка іншими батьками і дітьми.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Також зазначимо, що управління освіти Львівської міськради опублікували протокол дотримання карантинних вимог при відвідуванні закладів дошкільної освіти.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини