Анджей Дуда повівся на вудочку російських пранкерів і висловився про українців

Президенту Польщі Анджею Дуді зателефонували російські пранкери Вован і Лексус (Володимир Кузнецов та Олексій Столяров), вони представились генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем та поговорили з польським президентом про Україну.

Про це пише apostrophe, посилаючись на польське видання Polska Agencja Prasowa.

“Запис автентичний, співрозмовники перевірялися постійним представництвом Польщі при Раді Безпеки ООН в Нью-Йорку. Цією справою займаються спецслужби”,– повідомив директор пресслужби канцелярії президента Польщі Марцін Кенджина.

У телефонній розмові, яка тривала понад 11 хвилин, пранкер Вован спочатку привітав Дуду з перемогою у виборах, а пізніше запитав про стан з пандемією коронавірусу у Польщі. Отримавши запевнення, що у Польщі ситуація з пандемією COVID-19 перебуває під контролем, пранкер почав запитувати Дуду про Україну.

Спочатку пранкер ствердив, що ситуація в Україні стосовно пандемії коронавірусом є поганою, з чим Дуда загалом погодився. Згодом пранкер запитав, що може бути “головним джерелом коронавірусу в Польщі”? На це президент Дуда відповів, що складно однозначно відповісти на це питання, додаючи: “Це може бути Україна, оскільки в Польщі є багато українців”.

У розмові пранкер зазначив, що в Польщі “ведеться боротьба з радянськими пам’ятниками”, на що Дуда відповів, що це – неправда.

Пізніше він запитав, чи не хоче Дуда забрати українські території, зокрема Львів, і що “є багато людей, які можуть це підтримати”. На це президент Польщі різко відповів: “Ні, бо це Україна!”.

“Про це в Польщі немає жодної дискусії. Зараз це частина України і все.. Це не є предметом політичних дискусій у Польщі, ми про це не говоримо. У Польщі немає політичних сил, які висловлюють такі пропозиції”, – підкреслив Дуда.

Він наголосив, що у Польщі нині дуже хороші відносини з Україною, Варшава підтримує Київ. На питання, як він ставиться до президента України Володимира Зеленського, Дуда відповів, що позитивно.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини