Перелік країн, в яких українці можуть провести свою літню відпустку (умови в’їзду і виїзду)

Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія і Чорногорія є найпопулярнішими туристичними напрямками для українців на даний момент. Кожна країна має свої умови в’їзду, обов’язкові до виконання. Наприклад, проходження ПЛР-тесту на COVID-19. Що потрібно знати, щоб не зіпсувати свій відпочинок?

Про це пише Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі, – пише zik.ua.

В яких країнах зараз можуть провести свій відпочинок українці та чи потрібна самоізоляція?

Інформація про умови подорожей

Станом на сьогодні, з країн світу, які приймають українців з туристичними цілями самими популярними є Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Кожна з них має свої умови в’їзду, обов’язкові до виконання. Так само і українська сторона визначає правила прибування з цих країн в залежності від епідеміологічної ситуації в кожній з них (так звані “зелені” та “червоні” зони).

Туреччина

В’їзд та повернення без обмежень.

Єгипет

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 по прибуттю.

Албанія

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 по прибуттю.

Хорватія

В’їзд – 14-денна самоізоляція або негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід).

Повернення – без обмежень.

Чорногорія

В’їзд – без обмежень у разі організованого прибуття авіатранспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. Для пасажирів наземного транспорту – обов’язковий негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 по прибуттю.

Для вашої безпеки та комфорту в міжнародних аеропортах Бориспіль та Львів будуть розміщені ПЛР-лабораторії для швидкого проходження тестів.

Алгоритм проходження тесту в аеропорту:

1. Проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію відповідно до Алгоритму припинення самоізоляції для осіб, що перетнули державний кордон. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.

Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції.

2. Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім – у додаток “Дій вдома”.

3. Тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку “Дій вдома”.

Уважно ознайомлюйтесь з усіма умовами та правилами, адже при найменшому порушенні чи неуважності ви не зможете достроково припинити режим самоізоляції.

Бережіть себе та близьких і подорожуйте безпечно!

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини