Криклій назвав умови в’їзду до найбільш популярних серед українських туристів країн

Міністр інфраструктури Владислав Криклій назвав умови в’їзду до Турції, Єгипту, Албанії, Хорватії та Чорногорії.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій написав у Telegram, передає Espreso.

“Станом на сьогодні, з країн світу, які приймають українців з туристичними цілями найпопулярнішими є Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Кожна з них має свої умови в’їзду, обов’язкові до виконання. Так само і українська сторона визначає правила прибування з цих країн в залежності від епідеміологічної ситуації в кожній з них (так звані “зелені” та “червоні” зони)”, – написав Криклій.

Зокрема, за інформацією Криклія в у Туреччину в’їзд та виїзд відбуваються без обмежень. В’їзд у Єгипет та Албанію – необмежений, проте при поверненні обов’язкова 14-денна обсервація чи самоізоляція, або негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 по прибуттю.

Міністр зазначив, що при в’їзді у Хорватію обов’язковою є 14-денна самоізоляція або негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід). При поверненні з Хорватії обмежень немає.

У Чорногорію в’їзд необмежений у разі організованого прибуття авіатранспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. Для пасажирів наземного транспорту – обов’язковий негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. При поверненні з Чорногорії обов’язковою є 14-денна обсервація чи самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

Криклій додав, що в міжнародних аеропортах “Бориспіль” та “Львів” будуть розміщені ПЛР-лабораторії для швидкого проходження тестів.

За інформацією міністра, проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію після перетину державного кордону. Тест можна зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій акредитованій лабораторії. Міністр зазначив, що забір матеріалу проводиться у спеціальному пункті в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години. Інформація про результат тесту автоматично передаватиметься спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім у додаток “Дій вдома”. Оплатити тест можна виключно онлайн.

Криклій також закликав уважно ознайомлюватися з усіма умовами та правилами, адже при найменшому порушенні чи неуважності припинити режим самоізоляції достроково не вдасться.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини