«60 млн. грн зібрала Єфросиніна за 2 місяці і перетворила на апарати ШВЛ» – Сергій Притула зворушливо привітав Єфросиніну з отриманням ордена «За заслуги»

Телеведучий та волонтер Сергій Притула зворушливо привітав свою колегу та давню подругу Машу Єфросиніну із отриманням ордена «За заслуги».

Про неї та її благодійницьку діяльність Притула написав у своєму дописі у Facebook, – повідомляє Про Львів.

«Лупає сю скалу, витрачає час, нерви, гроші», – так охарактеризував Притула Єфросиніну-благодійницю. А в коментарях до поста ще й розповів, що під час Революції Гідності вона «годувала майданівців пиріжками і поїла чаєм».

“Заїхав привітати Марійку з її першою і, переконаний, далеко не останньою державною нагородою!

Той випадок, коли орден «За заслуги» на 100% заслужений!

Як здобувається довіра і в що вона перетворюється?

Машунька є головою опікунської ради благодійного фонду «Твоя опора» і співзасновницею «Charity Weekend». Останніх 6 років фонд під Марічкиним крилом опікується дітками: 25 дитбудинків, 40 лікарень і, в окремих випадках, адресна допомога.

Це важка і кропітка праця. За 6 років по цих напрямках фонд зібрав та правильно розпорядився коштами у розмірі 40 000 000 грн.

А потім прийшов COVID19, країну затрусило і всі, хто міг, кинулись на допомогу. Бо поки уряд кліпав оченятками, лікарі інфікувались тисячами, а по регіонах не вистачало банальних реагентів для аналізів.

І ось тут на перше місце вийшла довіра!

Великий бізнес був готовий жертвувати кошти на боротьбу з коронавірусом. Але тим, у кого незаплямована репутація. І вони пішли до Марійки… у якої і з репутацією було все ок, і зі зв’язками, і з логістикою, і з чудовою командою однодумців!
60 000 000 гривень за 2 місяці!!!!!!!!!!!! Стільки зібрала Єфросініна і перетворила ці кошти на апарати ШВЛ, захист для медиків і безліч корисного для лікарень по всій Україні.

Дороговартісні апарати для порятунку дитячих життів, придбані за кошти, що Машунька збирає на своїх благодійних заходах, ви можете побачити і в Амосова, і в Інституті педіатрії, акушерства і гінекології.

Ну і така діяльність, звісно ж, не залишилась непоміченою міжнародними організаціями. Вже кілька років Марійка є амбасадоркою фонду народонаселення ООНз питань домашнього насильства, гендерної рівності та питань підлітків.

Їздить по всій Україні, відвідує притулки для жінок, які потерпають від домашнього насильства. І не тільки надає моральну підтримку, але й правову. Вигризає у влади питання відкриття таких центрів і ратифікацію Стамбульської Конвенції. Цьогоріч береться за важку, але необхідну справу по впровадженню програм з сексуальної освіти в учбових закладах.

Я відверто і щиро пишаюсь знайомством з цією чудовою дівчиною!

Могла б просто купатись у любові прихильників, знімати свої чудові програми для ютуб-каналу, ходити на світські заходи і не перейматися нічим, окрім того, який look сьогодні одягти. Та і люди ж, навколо, постійно кричать, що кожен має займатися тим чим займається і бути на своєму місці.

Але ж ні… Бере і «лупає сю скалу»! Витрачає свій час, нерви, гроші.

До речі, познайомились ми з Марією у 2007-му, коли з благодійною виставою об*їздили всю Україну, збираючи кошти на добудову трьох дитячих будинків сімейного типу. Підозрюю, що по темі благодійності нам обом тоді «перемкнуло» ))))).

Маріє Олександрівно! Марічко! Машашулько! Вітаю з нагородою! Ти великий молодець! Так тримати! І будь дуже-дуже здорова! Від цього буде краще всім!
І так, я завжди поряд!”

Заїхав привітати Марійку з її першою і, переконаний, далеко не останньою державною нагородою!Той випадок, коли орден…

Gepostet von Сергій Притула – офіційна сторінка am Sonntag, 12. Juli 2020

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини