Війна на Донбасі: під час обстрілів загинув журналіст, волонтер та депутат з Львівщини

У п’ятницю, 10 липня 2020 року, в зоні проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій області внаслідок мінометного обстрілу українських позицій з боку російсько-терористичних сил загинув Тарас Матвіїв, молодший лейтенант, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади.

Про це на своїй сторінці повідомив Олександр Тіщенко, керівник Львівського обласного військового комісаріату, передає Еспресо.TV.

Хлопець був родом з Жидачівського району.

“Вчора під час обстрілу українських позицій російськими найманцями загинув захисник з Жидачівщини, молодший лейтенант Тарас Матвіїв. Молодий офіцер, в якого все життя мало бути попереду. Він захищав український народ від ворогів, щоб звуки вибухів і свист куль для нас не були знайомі. Але ворожа міна забрала його від нас. Війна триває і безжально забирає життя найкращих синів України”, – зазначив Тіщенко.

За даними ЦензорНет, 31-річний Тарас Матвіїв закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка, був блогером у низці видань, зокрема, у “Дивись.Інфо”, LB.ua, “Львівська мануфактура новин”.

Журналіст, волонтер ГО “Народний легіон”, один із координаторів “Пошукової ініціативи” – організації, що розшукує зниклих людей під час Революції Гідності. Учасник 3-ї сотні Самооборони Майдану. Чинний депутат Жидачівської райради Львівщини від Української Галицької партії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини