Facebook підчистив сітку акаунтів і сторінок, які піарили Порошенка

Facebook повідомив про видалення мережі акаунтів, сторінок у своїй соцмережі та в Instagram, які запідозрили в скоординованій неавтентичній поведінці. Частину з них пов’язують з агентством, яке надавало піар-послуги п’ятому президенту й чинному народному депутату Петру Порошенку напередодні другого туру президентських виборів.

Про це повідомляється у блозі Facebook, передає Громадське.

Зокрема, було видалено 72 акаунти й 35 сторінок у Facebook, а також 13 акаунтів в Instagram. Зазначається, що мережа цих акаунтів і сторінок була особливо активною під час президентських і парламентських виборів 2019 року в Україні.

«Хоча люди, що стоять за цими акаунтами, намагалися приховати свою особу й координацію своєї діяльності, наше розслідування пов’язало цю діяльність із українським рекламним агентством Postmen», — зазначають у Facebook.

За оцінками фахівців компанії, загалом на «сітку» були підписані близько 766 тисяч користувачів Facebook і біля 3800 — в Instagram, а вартість її реклами загалом склала майже 1,93 мільйона доларів.

Раніше розслідування видань «Бабель» і KyivPost виявило, що Postmen надавав рекламні послуги для п’ятого президента України Петра Порошенка, зокрема й перед президентськими виборами 2019 року.

При цьому діяльність «сітки» у Facebook, за якою стояв Postmen, була прихованою, а через акаунти розповсюджувалася «чорнуха» про конкурентів Порошенка — передусім Володимира Зеленського, а також Юлію Тимошенко й Анатолія Гриценка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини