9 маловідомих сіл в Україні, щоб відвідати влітку

Важко любити свою країну, якщо ви її не знаєте. Згадуючи про подорожі Україною, ви одразу подумаєте про Львів чи Одесу. Так, це справді міста, варті вашої уваги. Та є ще багато місць, вартих уваги, про які не знає широкий загал. Саме тому, ми зробили підбірку з інформацією про українські села, які варто відвідати. Особливо, враховуючи, що подорожі цього літа обмежаться кордонами. Є шанс заглибитися детальніше в маленькі містечка, села та природні локації поряд.

с. Фрумушика-Нова, Одеська обл.

Фрумушика-Нова заховане в глибині Одеської області, та все ж воно славиться своєю особливою історією та краєвидами. Там досі збереглись національні будинки часів Бессарабії, що стоять там ще з 19 ст. Місцеві жителі займаються вівчарством, тому там можна оглянути вівцеферму. Крім того, у цьому селі розміщено багато музеїв з давніми артефактами. Там відчувається своя атмосфера, де минуле зустрічається з теперішнім, а стародавній побут перетинається з сучасним.

с. Трикрати, Миколаївська обл.

Трикрати – це справжня знахідка для поціновувачів чудових краєвидів. Чого лише вартий Актовський каньйон, який ще називають “Долиною диявола”. Високі скелі урвищами опускаються додолу, обіймаючи річку та Трикратський ліс. Цей ліс – скарбниця різноманітних природних цікавинок. Там зосереджена Васильєва пасіка та Лабіринт, що неабияк захоплюють туристів. Також у Трикратах можна сходити до Леб’яжого озера, на якому оселились сірі чаплі.

с. Розтоки, Чернівецька обл.

Саме у селі Розтоки розміщені знамениті “Буковинські водоспади”. Цілих сім водоспадів різної висоти та сили, що зачаровують своїм пейзажем. Швидкі потоки води, які спускаються по скелястих схилах – це видовище, яке потрібно побачити кожному.

с. Дземброня, Івано-Франківська обл.

Дземброня – це село, де стоїть чітка межа між світом людини та світом природи. Мальовничі краєвиди Дзембронських гір захоплюють дух, особливо у хмарну погоду. Тоді сонце пробивається крізь хмари й можна побачити, як промені освітлюють скелясті долини. Славиться село ще й Дзембронськими водоспадами, що зачаровують своєю силою. Усі ці пейзажі водночас поєднуються із невеличкими людськими хатинками, що чудернацько розкидані на схилах гір.

 

с. Геройське, Херсонська обл.

Село Геройське має дуже давню історію, яка говорить, що раніше в ньому козаки видобували сіль, ловили в лимані рибу та воювали з турками. Крім багатої історії, село володіє неймовірними краєвидами на рожеві соляні озера, що зовсім незвично для людей, які приїхали здалеку. Приїхавши влітку, ви зможете потрапити на свято Риби й солі, яке щорічно влаштовують місцеві жителі.

с. Кам’яне, Житомирська обл.

У селі Кам’яному вже давно ніхто не живе, та про нього відомо всій області. Перше, що захоплює та приваблює туристів – це дивна кам’яна споруда природного походження. Декілька величезних каменів розмістились поряд серед лісової галявини. Та це ще не все, що може вас здивувати. На одному з каменів знайдено так званий “Божий слід” – відбиток, схожий на людський, який, за повір’ям, лікує від різних хвороб.

с. Колочава, Закарпатська обл.

Синевир з висоти пташиного польоту

Колочава – це гірське село, у якому розміщено близько 10 музеїв на різну тематику. Не кожне місто може похизуватись такою кількістю пам’яток культури, як це невеличке село. Окрім музеїв, у Колочаві розміщується “Птахопарк” у якому зосереджені рідкісні види папуг, голубів та інших птахів. До того ж, село знаходиться недалеко від озера Синевир.

с. Губків, Рівненська обл.

Губків – це так званий таємний прохід до Надслучанської Швейцарії – ландшафтного парку, що знаходиться в долині р. Случ. Тут можна чудово провести час та насолодитись краєвидами досхочу. До того ж, парк є одним зі 100 чудес світу. У Губкові також можна відвідати Губківський замок, що пов’язаний із багатьма містичними легендами.

с. Розгірче, Львівська обл.

Саме у селі Розгірче розміщений дивовижний скельний “монастир”, що використовувався ще за язичницьких часів для магічних обрядів. На скелі ви зможете побачити давньоруські укріплення, що перенесуть вас у давні князівські часи. Пам’ятки наскрізь просякнуті духом старовини, що додає цьому місцю загадкової атмосфери.

Кожне з цих сіл є унікальним, зі своєю особливою мікрокультурою і таємничістю. Мальовничі пейзажі гір та каньйонів милують око та дарують нові враження. Тож не зволікайте – у нас попереду ціле літо для подорожей Україною. Можливо дехто з нас заново з нею познайомиться, а дехто ще дужче закохається у свою рідну домівку. У будь-якому разі – мандрівки розширюють наш світогляд, тому жодна з поїздок в українське село не пройде надаремно.

А яке з сіл зацікавило вас найбільше?

Джерело: ВСВІТІ

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини