Львівський митець пропонує створити у місті парк сучасної скульптури

Днями відомий львівський скульптор, бізнесмен та громадський діяч Віктор Проданчук закликав містян об’єднатися довкола ідеї створення нового парку. Йдеться про парк сучасної скульптури у Львові. Мистецька зона буде націлена насамперед на молодь.

Як розповів Віктор Проданчук, він висував таку ідею ще у 2015 році, і всі опитані люди її підтримали. Зараз митець вирішив подарувати одну зі своїх скульптур для Львова, саме для парку сучасної скульптури. Усіх небайдужих закликав долучитися і разом створити таку красу у Львові, передає 032.ua.

Зазначимо, що у світі парки сучасної скульптури є досить поширеним явищем. До прикладу, одним із найвідоміших є парк скульптури Віґіланда в Осло (Норвегія), який є частиною великого парку Фрогнер. Усі експонати створив скульптор Ґустав Віґеллан у першій половині ХХ століття, вони стосуються “станів, у яких перебуває людина” – танець, біг, боротьба, обійми тощо. Філософський підтекст спонукає людей замислитися над чимось “високим” під час прогулянки. 2018 року в Києві відкрили Volume Park недалеко від Оболонської набережної, однією з візитівок Одеси є Скульптурний парк Літературного героя. Парки сучасної скульптури є у Фінляндії біля містечка Іматра, “Земля скульптур” (Grounds for Sculpture) в Нью-Джерсі тощо.

Знайомі та друзі Віктора Проданчука в соцмережах підтримали ідею. Уже запропонували кілька локацій для створення парку скульптур – на Погулянці біля Центру дитячої та юнацької творчості, у парку “Знесіння” та у Левандівському парку. Пропонуємо проголосувати і вам у спеціальній формі нижче.

Нагадаємо, що Віктор Проданчук раніше долучився до мистецького проєкту Івони Лобан з метою порятунку унікального храму в Годовиці біля Львова. Зокрема, подавав свою роботу до події у Львівській Опері, де об’єднали музику, скульптуру й балет; графічні роботи – на виставку в Органному залі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини