Унікальний фонтан з музикою та світлом: площу перед Оперним реставрують

У вечірній час фонтан підсвічуватимуть RGB та LED світильниками білого кольору.
Фото: Тарас Бабенчук

ФОТО: ТАРАС БАБЕНЧУК

У Львові ремонтують площу перед Оперним театром, де має з’явитися сухий пішохідний фонтан із підсвіткою та музикою. Як розповіла представниця підрядної організації «Термобуд» Наталія Шевчук, відкрити оновлену площу перед Оперним театром у Львові планують відкрити до Дня Незалежності, – пише Твоє місто.

«Аналогів такого фонтану у Львові немає. Він буде і музичний, і світловий. Два рази на день – о 12:00 та о 18:00 – будуть відтворювати композиції. Композиції будуть львівських виконавців», – каже Наталія Шевчук.

У вечірній час фонтан підсвічуватимуть RGB та LED світильниками білого кольору.

«Щодня на будмайданчику працюють 25 робітників. Роботи ведуть відповідно до графіку», – розповів заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Гавчак.

Новий фонтан буде живитися від електромереж з вулиці Тиктора, тоді як раніше фонтан був підімкнений до електрики театру. Роман Гавчак каже, що ці роботи взяла на себе районна адміністрація, водночас фонтан будує інвестор власним коштом.

Нагадаємо, демонтаж старого фонтану перед оперним театром почали торік у грудні. Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо», що реконструює водограй. За проєктом, на площі перед театром облаштують сухий фонтан на кшталт того, який працює на Митній, замінять мощення, висадять нові дерева та встановлять місця для відпочинку.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини