Лікарка пояснила, чому коронавірус у хворих в Україні має легший перебіг

Коронавірусна інфекція в заражених в Україні має легший перебіг, ніж в Італії та багатьох інших країнах. Це пов’язано з тим, що перші випадки були завезені з Австрії, Франції та Німеччини.

Про це розповіла докторка медичних наук, професорка кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ імені О.О. Богомольця Оксана Виговська в інтерв’ю “Главреду“.

“Збудник коронавірусної хвороби COVID-19 мутує, і особливість його мутації в тому, що виникає багато його варіацій (серотипів). Є серотипи більш агресивні, які викликають більш важкі хвороби, високу частоту ускладнень (на початку пандемії), і є відносно легкі”, – пояснила лікарка.

За її словами, серотипи в Україні відрізняються від тих, що були в Китаї та Італії. Виговська зазначила, що вони слабші, тому клінічна картина пацієнтів має легший перебіг.

“На наше щастя, серотипи у нас європейські, але не з Італії, чого ми боялися, тому що там вони якраз агресивні. І оскільки серотипи, які були завезені, слабші, тому клінічна картина наших пацієнтів протікає легше, менша частота розвитку ускладнень, менше важких і критичних пацієнтів, менше хворих, які потребують штучної вентиляції легень. Звичайно, люди гинуть і в нас, але летальність значно менша, якщо порівнювати з іншими країнами”, – розповіла професорка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини