Міністерство освіти розглядає змішану форму навчання для шкільного року

Міносвіти розробляє запасні варіанти відновлення навчання.
фото: ridna.ua

ФОТО: RIDNA.UA

Міністерство освіти і науки України розробляє варіант змішаної форми навчання. Такий формат можуть запровадити з 1 вересня у залежності від ситуації з коронавірусом. Про це в інтерв’ю LB.ua розповів новопризначений виконувач обов’язків міністра Сергій Шкарлет, – пише Твоє місто.

За його словами, три місяці «випробувального терміну» він працюватиме над тим, щоб діти пішли до школи. Зокрема, Шкарлет пояснив, що не уявляє дистанційного навчання для першокласників.

«Я не уявляю собі, яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас. Можливо, якщо ситуація буде загострюватися, то буде знов дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію в школі», –каже він.

Міносвіти розробляє також запасні варіанти відновлення навчання. Один із таких варіантів – це змішана форма відвідування школи: частково онлайн і частково офлайн.

«Можливо, будуть діти по змінах ходити. Потрібно напрацювати матеріали не лише безпечності санітарних умов, а ще й умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію», – вважає т.в.о міністра.

Він пояснив, що спілкувався і з батьками, які проти дистанційної освіти.

«Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша школа, потребують догляду, а батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема», – додає Шкарлет.

Нагадаємо, у червні тодішня виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій заявила, що у Кабміні поки немає рішення, чи підуть учні до школи 1 вересня, чи залишаться на дистанційному навчанні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини