«Це є крик душі»: до Львова везуть унікальну ікону

Від 5 липня у соборі святого Юра у Львові дев’ять днів поспіль віряни зможуть помолитися перед унікальною іконою, де Богородиця зображена у повний ріст.

Її везуть сюди, адже у першу неділю липня УГКЦ відзначає свято Матері Божої Неустанної Помочі, повідомляють у Архикатедральному Соборі святого Юра.

У храмі парафіяни будуть зберігати дистанцію, передає LMN. До молитви можна долучитися й онлайн.

Блаженнейший Онуфрий: Богородица видит и знает душу каждого, кто ...

«Моління розпочнуться у неділю, об 11 годині ранку. О 18 годині буде Акафіст, буде вервиця перед іконою на подвір’ї біля храму. Далі кожного дня о 18-тій буде Літургія, Акафіст (перед іконою), розважання і вервиця (перед іконою). Думаю не треба пояснювати нам, чому так потрібна наша молитва. Це є крик душі. Будемо благати Богородицю за мир і спокій у нашому місті, за гарний добробут, за уряд у нашому місті, за мир і спокій у нашій країні, йде війна, за лікарів, багато хворих, немічних, сиріт, не одна мама сьогодні плаче. Тому дуже прагну, щоб Пресвята Богородиця усіх потішила, комусь витерла сльози, когось забезпечила», – розповів виданню «Цинічний Львів» митрофорний протоієрей Роман Кравчик.

Ікона, перед якою звершуватимуть моління – рідкісна. Вона викладена з мозаїки, має розміри 4 метри висоти і 2,5 метра ширини. Її створив священик і художник отець Євген, який навчався цьому ремеслу в Італії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини