Львівська мерія спростувала інформацію про критичну заповненість лікарень хворими на Covid-19

За свіжими даними мерії, у лікарнях понад 70% вільних ліжок.

Львівська міськрада спростувала поширену днем раніше інформацію про те, що міські лікарні, які приймають хворих на коронавірус, вже наповнені пацієнтами на 95%. За свіжими даними, станом на ранок суботи, 4 липня, наповненість п’яти міських лікарень складає 23,9%, – пише zaxid.net.

Як повідомила вранці у суботу прес-служба мерії, хворих на коронавірус приймають п’ять міських медустанов: 1-ша міська клінічна лікарня, 4-та та 5-та лікарні, 8-ма лікарня та лікарня швидкої медичної допомоги. Загалом у цих госпітальних базах виділено 920 ліжкомісць для лікування хворих із коронавірусною інфекцією. Станом 4 липня наповненість цих лікарень становить 23,9%.

«Станом сьогодні на ранок у 1-ій міській клінічній лікарні перебуває 76 пацієнтів, а лікарня може прийняти 170 осіб, у 8-ій міській клінічній лікарні – 70 пацієнтів, а лікарня готова прийняти 250 осіб, у міській лікарні швидкої медичної допомоги – 74 особи станом на ранок, а потужність лікарні для лікування коронавірусних хворих – 300 ліжкомісць. Ще 150 місць є у 5-тій лікарні та 50 місць – у 4-ій лікарні», – йдеться у повідомленні мерії.

Зазначимо, учора прес-служба мерії з посиланням на головного медика Львова Володимира Зуба повідомила, що міські лікарні на 95% заповнені хворими на коронавірус.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини