У закладах Львова можна забавлятися й після 22 години

Ресторанам Львова рекомендували працювати до 22.00, але якщо клієнт встиг зробити замовлення до цього часу, то вони можуть продовжувати обслуговувати гостя.

Про це в ефірі однієї із львівських радіостанцій розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент Львівський портал.

За словами Андрія Москаленка, на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС, було прийняте рішення до 7 липня рекомендувати, а не заборонити закладам громадського харчування організовувати свою роботу до 22 години.

«Було зафіксовано ряд порушень щодо роботи закладів і великого скупчення людей вночі, що суперечить карантинним заходам — без соціальної дистанції, без жодних базових речей. Це може підставляти заклади, які справді чітко дотримуються всіх карантинних вимог. Відповідно, вчора на комісії чотирьом закладам було дане попередження, якщо вони не виправляться, то такі заклади будуть закритті за порушення карантинних умов», – повідомив Москаленко.

За словами чиновника, якщо відвідувач закладу замовив каву чи чай у 21.50 год, то мав би до 22.00 вийти. Але на комісії погодилися, що він може продовжувати сидіти у закладі до завершення трапези.

«Ми розуміємо, що насправді це не зовсім логічно… Так, закладам громадського харчування рекомендовано до 22 год. організовувати свою роботу. Але все залежить від закладу. Якщо у кав’ярні є люди, і вони зайшли туди до десятої, то вони зможуть перебувати там до того моменту, як працював раніше заклад. Це такий формат рекомендацій, який ми продовжили до 7 липня, якщо не буде якихось додаткових рішень обласної комісії з питань ТЕБ і НС», — зазначив Андрій Москаленко.

Також він додав, що наразі не дозволена робота кінотеатрів, але місто вже інспектує можливість забезпечення карантинних заходів у разі їх відкриття.

«На жаль, кінотеатри, згідно з державними нормами, сьогодні ще не підпадають під можливість відкриття, але ми сподіваємось, що це у найближчий час відбудеться. Ми мали декілька інспекцій великих мереж, де оглядали можливість забезпечення санітарних вимог, дистанції, дезінфекції, тестування працівників тощо. Можна сказати, що станом на сьогодні справді наші кінотеатри готові на найвищому рівні забезпечувати безпеку для глядачів», — додав посадовець.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини