Як у Львові перед Оперним театром будують сухий фонтан

У Львові на площі перед Оперним театром облаштовують новий сухий фонтан. Уже завершили електромонтажні роботи та на 60% виконали загальнобудівельні роботи, повідомляє пресслужба міськради.

Старий водограй демонтували і передали на баланс Стрийського парку. Профінансує роботи благодійний фонд «Сокар Благо». Приблизна вартість 1,5 млн. доларів, передає ШОТАМ.

Нагадаємо, проект реконструкції фонтану та площі розробили київські архітектори. Автори: Іван Юнаков, Андрій Карпов, Ярослав Катрич, Максим Астрейко, Володимир Томіленко.

Як зміниться площа?

Обрис площі — силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру. Струни виконані азбукою Морзе з RGB LED підсвічуванням і читаються, як «Місце можливостей. Відкритий для світу. Львів — місто кохання. Місто вільних людей.

архівне фото, автор: Роман Балук

Міні-метеостанція, розроблена інженерами, буде регулювати напір і висоту струменя фонтану залежно від погоди і сили вітру. Синхронізація фонтану з оперним театром дозволить насолодитися виставою не тільки всередині театру, а й ззовні.

Зазначається, що фонтан стане частиною сценічної опери, завдяки тому, що струмені води з форсунок паралельно «заграють» як еквалайзери. Уночі фонтан буде підсвічуватися RGB LED підсвічуванням малого споживання. У гранітному мощенні, виконаному в двох кольорах: сірому і темно-сірому, також будуть встановлені лінійні LED підсвічування.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини