У Львові поліція розігнала людей з усіх ресторанів, крім того, який пов’язують зі Садовим (відео)

У середу, 1 липня, львівська мерія обмежила в часі роботу закладів громадського харчування — їм заборонили працювати після 22.00 год, мотивуючи це боротьбою із коронавірусом. Цього ж дня увечері поліцейські порозганяли відвідувачів з усіх ресторанів, розташованих у центрі міста, й при цьому дозволили працювати тільки ресторанові “Правда”, який пов’язують з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Про це повідомив у мережі журналіст Степан Грицюк, який став очевидцем ситуації, передає Вголос.

“Сьогодні (1 липня, – ред.), в зв’язку з коронавірусом, міська комісія ТЕБ і НС обмежила в часі роботу закладів громадського харчування. Кафе і ресторани повинні працювати не довше, ніж до 22:00 год. В центрі приїхала поліція і людей з-за столиків буквально виганяли. Та й перелякані власники кав’ярень, побоюючись штрафів, були раді самі спекатися клієнтів. Але закон таки писаний не для всіх.

Ото стою майже опівночі на Ринку, а театр пива “Правда” забитий людьми. А поруч цілих три екіпажі поліції. Коли питаємо: “Хлопці, а ви чому нічого не робите?” У відповідь чуємо: “То питання до нашого керівництва”. Запитуємо: “А ви тут для чого?” І чуємо: “Для краси”.

Я розумію, що бізнес змучився від карантину і того сраного вірусу, що ресторанам треба жити. Але чому маленькі кав’ярні, які і так на ладан дихають, закрили, а величезним мережам закони не писані? А ви вчепилися Епіцентру. Так, я злий, бо не допив свою вечірню каву”, – написав Грицюк, опублікувавши фото та відео з площі Ринок.

Як відомо, ресторан “Правда” належить до “Холдингу емоцій Фест!”, який пов’язують з Андрієм Садовим. Розташований заклад у приміщенні, яке Садовий за копійки продав із комунальної власності чоловікові своєї куми Олексієві Курилишину (тоді за приміщення площею 1850 метрів квадратних місто отримало всього 812 150 доларів, хоча ринкова ціна універмагу становила щонайменше 5 мільйонів доларів). Більше про цю аферу та про стосунок Садового до скандального “Холдингу емоцій Фест” читайте у статті: Ресторанна мафія: замість «сім’ї» Януковича – «дорога родина» Садового.

Нагадаємо, що очільником ГУ НП у Львівській області восени минулого року став колишній беркутівець Василь Віконський. Невдовзі його заступником стала Наталія Харченко (доти вона обіймала аналогічну посаду у Хмельницькому управлінні, яке до призначення у Львівську область очолював також Віконський). Досі повідомлялося, що Василя Віконського та Наталію Харченко підозрюють у «кришуванні» криміналу в області. Йдеться про сприяння діяльності відомих кримінальних авторитетів, квартирні крадіжки, дрібне шахрайство та тиск на місцевих підприємців. Нещодавно прокуратура Львівської області ініціювала проведення службового розслідування в ГУ НП у Львівській області та виявила факт масштабних зловживань, які здійснювалися, зокрема, Наталією Харченко. Крім цього, Василя Віконського раніше неодноразово звинувачували у сприянні Андрієві Садовому в боротьбі з місцевими активістами та політиками.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини