5 років тому в автокатacтрoфi зaгинyв відомий львівський співак Владіслав Левицький

Владіслав Левицький (справжнє ім’я Василій) – український співак, народився у Львові 18 квітня 1985 року. У Львівському музичному училищі Левицький здобув освіту вокаліста та диригента.

У 2006 році стає фіналістом сьомого сезону популярного телепроекту “ШАНС”, однак програє у фіналі. Після участі в проекті Василій Левицький міняє своє сценічне ім’я на Владіслав (Vladislav) Левицький (псевдонім був придуманий в співавторстві з фронтменом групи “Скрябін” — Андрієм “Кузьмою” Кузьменком).

Улітку 2008 року Владіслав здобув III премію Міжнародного фестивалю мистецтв “Слов’янський базар” у Вітебську, а в 2009 році став лауреатом конкурсу “Нова хвиля” в Юрмалі.

У 2012 році Владіслав запустив специфічний проект балканської музики, для якого зняв відео “Думаю”, “Ірка”. Крім того, у 2014 Левицький записав українсько-балканський альбом.

Владіслав Левицький потрапив у ДТП поблизу Золочева Львівської області 2 липня 2015 року. Разом зі співаком у автомобілі були його рідна сестра з донькою, вони також загинули.

Співак був фіналістом та лауреатом багатьох музичних конкурсів, зокрема, “Нової хвилі” та “Слов’янського Базару”.

Останньою роботою Левицького стала пісня “Тільки чекай” та кліп на неї, присвячений війні в Україні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини