COVID-19 на Львівщині: плюс 143 нових хворих

Станом на ранок вівторка, 30 червня, коронавірус підхопили 5435 мешканців Львівщини. За останню добу виявили 143 нових хворих.

Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

На Львівщині коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 5435 людей. За минулу добу виявили 143 нових хворих.

Протягом понеділка, 30 червня, лабораторні центри провели 1098 ПЛР-тестів, серед них – 482 нові проби. Позитивними виявились вищезгадані 143 ПЛР-тести (75 із них – нові проби). З-поміж 143 нових хворих 32 осіб є мешканцями Львова.

У лабораторних центрах на черзі «стоять» 900 проб для проведення ПЛР-досліджень.

В обласній інфекційній лікарні зараз перебувають 189 осіб, 9 із них – у реанімації. До апаратів ШВЛ під’єднані 3 хворих.

У 1-ій міській лікарні перебувають 90 пацієнтів, у 8-ій міській клінічній лікарні – 90 пацієнтів, а в лікарні швидкої медичної допомоги – 54 особи.

Побороли недугу зміг уже 747 мешканців Львівщини. Від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли 146 людей.

Нагадаємо, Львівщина – лідер в Україні за кількістю хворих на коронавірусну інфекцію. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що суттєве збільшення кількості заражень COVID-19 у Львівській області спричинене усуванням черги протестованих.

Незважаючи на невтішну ситуацію із захворюваністю, у Львівській ОДА запевняють, що медзаклади заповнені лише на 30% і проблем з госпіталізацією пацієнтів немає. Водночас станом на середину червня в обласній інфекційній лікарні вже практично не було вільних місць.

Заступник директора обласної інфекційної лікарні розповідав про те, що у медзакладі побільшало госпіталізованих хворих у важкому стані. Через це лікування займає близько місяця, а в реанімації – цілих три. Також медик зауважував, що коронавірус суттєво змінився, і тепер пневмонія може розвинутись за лічені дні та навіть безсимптомно.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини