“Чоботи президенту!” Із жителя затопленого Прикарпаття зняли гумовики для Зеленського

У підтопленому від негоди селищі Ланчин на Івано-Франківщині охорона президента Володимира Зеленського бігала з чоботами.

Візит Зеленського ввечері 25 червня описує Hromadske.

По 20 годині чути гул гелікоптера — президент вже тут. Облітає село кілька разів. Ще година — з-за повороту їде кортеж з майже десятка позашляховиків. Зупиняються біля містка. Президент виходить, його щільно оточують охоронці.

“Чоботи! Чоботи! — кричить один з охоронців, — Чоботи президенту!” Місцевий чоловік хутко знімає свої, віддає, охоронець біжить до президента.

Охорона у щільному кільці веде Зеленського разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, головою ДСНС та місцевим сільським головою на місток. Селяни піднімаються з ними. Намагаються докричатися до президента, просять зробити селфі.

На містку сільський голова 15 хв звітує перед Зеленським і Аваковим — пояснює, чому затопило. Зеленський перекидається кількома словами з місцевими, дивиться з Аваковим на течію. Розвертаються і таким же щільним кільцем з охорони йдуть назад до кортежу.

Зеленський виходить у прямий ефір на “1+1”. Вже біля машини люди намагаються докричатися до президента. “Зрозуміло, зрозуміло. Запишіть свій номер”, — відповідає жінці. Сідають в авто. Кортеж їде. Техніка роз’їжджається, місцеві розходяться по домівках, обговорюють зустріч з президентом.

У селищі Ланчин десятки підтоплених будинків, деякі напівзруйновані. Місцеві вдень вичищали свої подвір’я. Кілька чоловіків екскаватором вичищали від каміння та балок струмок, з якого почалося затоплення і практично змило прилеглі подвір’я. Нижче по течії працюють кілька рятувальників.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини