Шмигаль пригрозив знову запровадити в Україні жорсткий карантин

Шмигаль закликає українців дотримуватися карантину, щоб не довелося “закривати країну” і знову запроваджувати жорсткі обмеження.

Україна увійшла в «серйозну хвилю» захворюваності на COVID-19, ситуація дуже погіршується.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду.

“Черговий антирекорд – майже тисяча хворих на коронавірус офіційно підтверджених за минулу добу. Продовжується зростання. Ми отримали хвилю коронавірусу. Завантаженість лікарень значно збільшилась. Є області, в яких завантаження лікарень складає понад 50%. На жаль, це надзвичайно негативний сигнал, і це означає, що ми увійшли в таку серйозну хвилю захворюваності на коронавірус”, – зазначив прем’єр.

Він підкреслив, що в окремих регіонах доводиться розгортати лікарні «другої хвилі».

“Ми можемо констатувати, що ситуація значно погіршується”, – зазначив Шмигаль.

Шмигаль закликав українців дотримувати карантинних обмежень, щоб не довелося “закривати країну” та запроваджувати жорсткі обмеження.

“Українські медики та епідеміологи кажуть нам про одну головну причину (збільшення кількості хворих на COVID-19) – люди перестали дотримуватися обмежень. А місцева влада, щоб не втратити якісь політичні бали, продовжує послаблювати ті обмеження, які залишалися на місцевому рівні. Відповідно, практично на сьогодні ми отримали в багатьох областях чіткий конкретний результат по зростаннню захворюваності. Хоча при такій моделі карантину, яку ми запровадили, в інших країнах при таких обмеженнях та їх дотриманні захворюваність не зростає, а тримається на помірному рівні”, – сказав прем’єр. Шмигаль вкотре закликав усіх дотримуватися карантинних обмежень.

“Тому сьогодні, якщо ми хочемо вберегти країну, економіку від провалу, від падіння і не закривати країну, не робити повну зупинку і карантинні обмеженні не вводити, як це було в березні, є єдиний шлях – усім разом дотримуватися тих обмежень, які запропоновані в адаптивній моделі (карантину)”, – наголосив він.

В Україні станом на ранок 25 червня зареєстровано понад 40 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них більш як 1 тис. летальних, 17 тис. 758 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 994 нові випадки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини