Унікальний випадок: у Львові 51-річну жінку із COVID-19, яка 47 днів перебувала у реанімації, перевели у звичайне відділення

Жінку госпіталізували в інфекційну лікарню ще 28 квітня.

51-річну мешканку Винників лікарі врятували з критичного стану. Вона 33 дні перебувала на апараті ШВЛ і 47 днів у реанімації загалом. На лікуванні жінка із підтвердженим діагнозом Covid-19 перебуває уже майже два місяці. Вчора, 23 червня, її перевели із реанімації у звичайне відділення, передає Твоє місто.

У жінки була пневмонія, що важко піддавалася лікуванню. На п’ятий день пацієнтку перевели у реанімацію, на 7-й день, враховуючи розвиток легеневої недостатності, її інтубували і перевели на апарат ШВЛ. Стан жінки наближався до критичного через низький газообмін, гіпоксію. Однак після двох тижнів її вдалося стабілізувати і на 33-тій день жінку від’єднали від апарату ШВЛ.

Завідувач відділення інтенсивної терапії Віктор Токарєв розповів Tvoemisto.tv, що після відключення від апарату ШВЛ пацієнтка залишалася у важкому стані, була киснезалежною, на трахеостромічній трубці.

«Тепер їй забрали трубку, трахеостома зажила і тепер жінка дихає природнім шляхом. Залежність від кисню у неї зменшилася. Із позитивною динамікою її перевели у відділення», – каже Віктор Токарєв.

Пацієнтку ще лікуватимуть певний час. У лікарні хворих із її сім’ї не було, уточнив лікар.

Цей випадок можна вважати унікальним, погоджується медик, адже через важке ураження легень не завжди вдається врятувати пацієнта, а 51-річна хвора змогла вибратися із критичного стану.

Віктор Токарєв каже, що за час епідемії у лікарні був ще один пацієнт, якого вдалося від’єднати від апарату ШВЛ. Він мав пневмонію, як при Covid-19, але у нього не був підтверджений діагноз коронавірусної інфекції.

Наразі у реанімації інфекційної лікарні перебувають семеро важких хворих, які мають легеневу недостатність.

«Це пацієнти від 40 до 67 років. Вони перебувають на кисні, потребують інтенсивної терапії, двоє підключені до апарату ШВЛ», – сказав Віктор Токарєв.

У лікарні лікуються 185 хворих, із них 121 – з підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких 18 медичних працівників.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини