Вакарчук придумав, як позбутися мандата без рішення ВР

Замість нього в парламент зайде юристка Аліна Свідерська.
Фото: УП

ФОТО: УП

Святослав Вакарчук, який вирішив скласти депутатський мандат, але його рішення не підтримали нардепи, вийшов із фракції «Голос». Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, – пише Твоє місто.

Святослав Вакарчук пояснює таке рішення тим, що народні депутати не залишили йому вибору, відмовившись проголосувати за складання мандата. Такий спосіб відмовитись від депутатських повноважень – вимушений і формальний. Водночас він запевнив, що залишиться членом партії «Голос». Тепер на з’їзді партії його мають виключити з виборчого списку, після чого він уже не буде нардепом.

Замість нього в парламент зайде юристка Аліна Свідерська. 11 червня Святослав Вакарчук зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата, але на засіданні Верховної ради 18 червня інші нардепи за це рішення не проголосували.

Нагадаємо, у травні торік Святослав Вакарчук створив партію «Голос», із якою взяв участь у позачергових парламентських виборах. Через рік головою партії обрали Кіру Рудик.

До Верховної ради зі Львова та області пройшли від його партії пройшли Наталія Піпа, Галина Васильченко, Роман Лозинський та Ярослав Рущишин.

Додамо, що у 2007 році на позачергових виборах до Верховної Ради Святослав Вакарчук був 15-тим  номером у списку партії «Наша Україна – Народна самооборона», отримав депутатський мандат, але через рік добровільно склав повноваження.

11 червня 2020 року я написав заяву про складання мандата народного депутата України.18 червня Верховна Рада більшістю…

Gepostet von Святослав Вакарчук am Freitag, 19. Juni 2020

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини