Карантин на Львівщині продовжили до 22 червня

Епіцентром хвороби залишається Львів, Пустомитівський та Яворівський райони.
Photo by Michał Turkiewicz on Unsplash

PHOTO BY MICHAŁ TURKIEWICZ ON UNSPLASH

Карантин у Львові та області знову не послабили. Про це під час брифінгу повідомив сьогодні, 19 червня, сказав заступник голови ЛОДА Іван Собко, – пише Твоє місто.

За його словами, останні три тижні на Львівщині поступово зростає кількість хворих. Епіцентром хвороби залишається Львів, Пустомитівський та Яворівський райони. Продовження карантину означає, що львів’яни й надалі можуть користуватися громадським транспортом у режимі спецперевезень, а відкривати дитсадки і зали закладів харчування не можна.

Також Іван Собко представив проєкт постанови уряду, за яким дозволяється послаблювати чи посилювати карантин у окремих регіонах в межах однієї області за рішенням обласної комісії ТЕБ і НС. Ця постанова набуде чинності 22 червня. Але область чекає остаточної постанови від Кабміну, щоб прийняти остаточне рішення.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, охоплення тестуванням на 100 тисяч населення Львівщини становить 50,61%, інцидентність становить 40,4 при нормі 12, кількість зайнятих ліжок – 40% при максимально можливих для послаблення карантину 50%.

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу. Також ЛМР та ЛОДА звернулися до Кабміну з проханням дозволити послаблювати чи посилювати карантин у межах області в окремих районах.

Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини