Литва вже скасувала карантин: його ввели у той же час, що й в Україні

У Литві з 17 червня скасували карантин. Адже ситуація із захворюваністю на COVID-19 останнім часом там стрімко покращується. Литовці вже можуть подорожувати Шенгенською зоною, у країні чекають все більше туристів.

А карантин там ввели в середині березня, як і в Україні. Про це розповів депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічус, передає 24 канал.

Скасування карантину в Литві

За його словами, деякі профілактичні заходи у країні все ще залишилися: рекомендується носити маски, проте це – не обов’язково. Крім цього, рекомендується проводити дезінфекцію приміщень, у яких працюють люди.

Ауштрявічус пояснив: у Литві все ще діє обмеження щодо проведення масових заходів. На відкритому просторі дозволено збиратися не більше 700 особам, у закритих приміщеннях можуть перебувати водночас максимум 150 людей. З 1 липня цифри збільшаться до 1 000 та 200 відповідно.

Це хороша новина для литовців, які хочуть поїхати за кордон. А також для туристів, які можуть відвідувати Литву. Проте ситуація може змінитися, якщо буде друга чи третя хвиля COVID-19, – наголосив він.

Й додав: сподівається, що цього таки не станеться. Проте варто зазначити, що психологічна травма у людей може залишатися ще достатньо надовго.

Довідка. До Литви можуть приїжджати громадяни тих європейських держав, де за останні 14 днів кількість захворювань на 100 тисяч мешканців не перевищує 25 випадків. Список таких держав оновлюється кожного понеділка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини