Російській телеведучій Варнаві, яка відвідувала анексований Крим, дозволили в’їзд до України

Міністерство культури України виключило з «чорного списку» російську телеведучу та актрису Катерину Варнаву, яка відвідувала анексований Крим, чим дозволило відвідувати Україну.

Варнава Катерина Володимирівна — Вікіпедія

Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті відомства, передає Громадське.

У наказі очільника відомства йдеться, що Катерину Варнаву виключено зі списку осіб, які створюють загрозу для національної безпеки України.

Нагадаємо, у лютому Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом телеканалу «Новий канал» до Служби безпеки та Міністерства культури, молоді та спорту із вимогою скасувати наказ міністерства про доповнення Варнавою переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Катерина Варнава — російська телеведуча, кіноактриса, учасниця і хореографиня шоу «Comedy Woman». Раніше — учасниця команд КВН «Збірна малих народів» і «Свої секрети».

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно у 2019 році заборонило демонструвати та розповсюджувати на території країни п’ять фільмів, з яких два російських, а в одному знімався Володимир Зеленський.

Заборонили, зокрема, показ фільму «Вісім перших побачень» (2012 року), оскільки там знімалася російська актриса Катерина Варнава. Вона є у переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. Про заборону показу клопотала Служба безпеки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини