На Львівщині виявили найбільшу кількість інфікованих на COVID-19 за добу

За минулу добу у Львівській області зафіксували 139 нових випадків інфікування SARS-CoV-2. Така кількість хворих є найбільшою не лише від початку епідемії в регіоні, а в Україні у порівнянні з іншими областями.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Львівської міськради пише 24 канал.

Статистика коронавірусу на Львівщині

Загалом з початку епідемії на Львівщині виявили 2797 випадків коронавірусної інфекції.

Станом на 14 червня зафіксовано 139 нових хворих, що стало новим антирекордом для Львівської області.

Всього з початку епідемії на Львівщині 618 осіб подолали захворювання, за минулу добу одужали 14 осіб.

Летальні випадки на Львівщині

Офіційно підтверджено, що 92 людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Станом на ранок відомо про 2 нові летальні випадки пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

Однак, як пише ZAXID.net, виявлено 96 летальних випадків, за добу – 4. Зазначено, що цю кількість Центр громадського здоров’я наразі не підтвердив.

Пояснення Садового про велику кількість хворих

Мер міста Андрій Садовий пояснив, що найвища кількість нових хворих пояснюється рекордною кількістю проведених ПЛР-досліджень

Також він зазначив, що, аналізуючи ситуацію у світі, всюди, де є послаблення карантину, бувають спалахи захворюваності.

“Якщо рівень захворюваності буде понад 23%, то ми будемо бити в набат. Станом на вчора – це є 19%. І от така межа: 11%, 12%, 15%, 19% – тримається впродовж останніх 2 тижнів”, – розповів Садовий.

Мер міста додав, що львів’яни почали погано дотримуватись карантинних обмежень. За його словами, у зв’язку з цим цілком прогнозовано, що кількість нових хворих буде збільшуватись.

Що кажуть в облдержадміністрації

Крім того, заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень в ефірі 24 каналу ствердив, що він не повністю пов’язує стрибок хворих на Львівщині зі збільшенням кількості тестування. На його думку, це пов’язано з складною епідеміологічною ситуацією. Тим паче, люди втомились від карантину і не завжди дотримуються його.

“До того ж, сьогодні всі тестування проводять не по черзі, а в так званому онлайн-режимі. Як наслідок – збільшення кількості хворих. І останнє, наші лабораторні центри залучили більше потужностей і справді проводять більше тестувань”, – зазначив Грень.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини