Неопалима купина і жовті глечики зацвіли у львівському ботсаду: атмосферні фото

У червні у Ботанічному саду Львівського університету ім. І. Франка, що на вулиці Черемшини 44, квітне безліч рослин. Серед них – неопалима купина та водяна лілія.

Як розповів у коментарі кореспондентці 032.ua директор ботсаду університету ім. І. Франка Андрій Прокопів, наприкінці червня розцвів ясенець білий. Народна його назва – неопалима купина. Квітнутиме вона орієнтовно до кінця червня. Ясенець білий є рідкісною багаторічною рослиною. Вона занесена до Червоної книги України.

Андрій Прокопів також зазначив, що наразі радують око й глечики жовті. Форма квітів дійсно нагадує глечик, звідки походить і назва. Цю рослину у народі часто називають жовтою водяною лілією, жовтою маківкою, водяною царівною, русальною квіткою. Рослина росте у водоймах. Цвіте впродовж червня та початку липня. Поруч з водяною лілею можна побачити латаття.

Зазначимо, також у ботсаду наразі радує око незвична магнолія. Вона має білуватий колір квітів. Завдяки цьому, рослина відома під назвою магнолія білоцвіта.

У період карантину у Ботанічному саду Львівського університету ім. І. Франка не проводять дні відкритих дверей. На сторінці ж ботсаду у Facebook регулярно публікують атмосферні фото, щоб всі охочі могли насолоджуватися красою.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини