Українців, які приїздять з Польщі, не відправлятимуть на обсервацію — МОЗ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Польща входить до так званої “зеленої” зони, тому громадяни України, які повертаються з цієї країни, не зобов’язані проходи обсервацію.

Обсервація після закордонного відрядження

Про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання, чи можна громадянам України в’їхати з Польщі без обов’язкової обсервації, передає Суспільне.

За його словами, з 15 червня відновлюється міжнародне авіасполучення і зобов’язання щодо самоізоляції визначатиметься відповідно до того, чи належить країна, з якої прибувають люди, до “зеленої” чи до “червоної” зони.

“До зеленої зони входять країни, у яких кількість активних захворювань на 100 тисяч населення становить менше 40. Для країн з гарною епідемічною ситуацією, які входять до зеленої зони, не є обов’язковим проходження обсервації або самоізоляції”, — розповів Степанов.

Він зазначив, що обов’язковою є наявність страхового полісу.

“Страхування на випадок захворювання на COVID-19 є обов’язковою умовою, але проходити обсервацію їм не потрібно. Польща належить до тих країн, які входять до зеленої зони, тож обсервація або самоізоляція не потрібна”, — додав міністр.

Станом на 15 червня у Польщі зареєстрували 29 392 хворих на коронавірус. З них 1247 осіб померли та 14 226 одужали.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини