Що відбувається на пішому переході в Шегинях?

Активісти кажуть, що на переході людям доводиться чекати по 12 годин, щоб потрапити у Польщу.
Фото: Держприкордонслужба

ФОТО: ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБА

На пішому переході «Шегині–Медика» 5 червня у черзі доводилося стояти більше 12 годин у сторону Польщі. Про це повідомляє адміністратор групи Granica/Кордон PL – UA Томаш Барт, – пише Твоє місто.

За його словами, процес заповнення документів і перевірки достовірності запрошень на роботу потрібно багато часу. Активіст запитує, чи повинна українська сторона пускати стільки людей у ​​нейтральну зону і чи може місцева влада навіть не організувати умови для гідної черги.

Водночас як зазначив у коментарі заступник голови ЛОДА Тарас Грень, черги формуються між прикордонниками обох сторін орієнтовно на 200-400 осіб. Причиною затримки є те, що польські прикордонники не встигають оформити усіх бажаючих перетнути кордон.

Перед пунктами пропуску черг великих немає, зазначив посадовець.

Нагадаємо, 16 травня відновив роботу контрольно-пропускний пункт «Шегині», зокрема, для пішого перетину кордону. Це мало розвантажити автомобільні пункти пропуску. Тільки за першу ніч відкриття переходу майже сотня українців захотіли перетнути кордон і вирушити до Польщі.

Усіх, хто планує переходити кордон, просять дотримуватись дистанції не менше 1,5 м між собою, а також використовувати індивідуальні засоби захисту.

Нагадаємо, більшість пунктів пропуску на кордонах Україна закрила ще із 17 березня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини