“Хто грішить проти довкілля, грішить проти Творця його” – УГКЦ закликає на Зелені свята не вирубувати дерева

Наближається прекрасне християнське свято – Зіслання Святого Духа, яке відзначають на п’ятдесятий день після Пасхи. Кожен з нас старається прибирати свої домівки, а також озеленювати їх. Ця традиція сягає своїм корінням ще у сиву давнину.

Звідси ще одна назва П’ятдесятниці: Зелені свята. Квіти й зелень дерев є ознакою життя, тож стали символом життєдайного Святого Духа, Який все оживотворяє і вчиняє нас здатними бути носіями життя, а не смерті і руйнування.

Як природа навесні оновляються зеленню і квітами, так і свята Церква та її вірні оновлюються силою Святого Духа, Який щедро виливає свої Дари на Церкву задля розбудови і уприсутнення Царства небесного вже «тут і зараз».

Звичаєм замаювання домівок та храмів християни сьогодні, на жаль, зловживають і він втрачає первісне своє значення, перетворюється на шкідливу, руйнівну практику, яка йде в розріз з християнським віруванням. Вирубують цілі дерева, наприклад, берізки, що не має жодного символічного значення – життя. Як альтернативу, пропонується прикрашати свої домівки та храми квітами та зеленню, виплеканими та вирощеними власними руками.

Про це повідомляють на сайті Львівської архиєпархії УГКЦ, передає ZIK.

Саме в такий спосіб ми свідчитимемо, що є справжніми та свідомими християнами, котрі розуміють, що світ навколо нас створений Богом, а ми покликані його зберегти і піклуватися ним, а не знищувати; робити добрі вчинки з тими речами, які дарував нам Творець.

Така негативна поведінка щодо вирубки дерев, вирізування, виломлювання гілок тощо призводить до гріха проти довкілля, а тому згідно з вченням Церкви «хто грішить проти довкілля, грішить проти Творця його».

То ж, готуючись до свята П’ятидесятниці, просімо Бога, щоби щедро вилив на нас Духа Свого Святого та вчинив нас здатними бути охоронцями Божого створіння та провісниками зближення Царства небесного

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини