У Львові зацвіло тюльпанове дерево: яскраві фото

У Львові зацвіло тюльпанове дерево. Найбільші його екземпляри ростуть у пралісах долини річки Огайо у передгір’ях гір Аппалачі, де сягають висоти понад 50 метрів. У Львові – трохи менші, але теж вражають.

У Львові зацвіло тюльпанове дерево. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Про початок цвітіння екзотики повідомили у Львівському ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка, передає Vgorode Lviv.

«Родова наукова назва рослини (Liriodendron) дослівно означає «дерево-ліра». Так її назвали за оригінальну форму листків, яка притаманна тільки їй, і нагадує в обрисах цей стародавній музичний інструмент. «Тюльпанним» же дерево нарекли за жовтувато-зелені квітки, що за формою та розміром нагадують квітки тюльпана», – йдеться у повідомленні.

В Україні тюльпанне дерево вирощують як декоративне у парках. Натомість, на батьківщині, у Канаді та США, ця рослина має переважно промислове значення та іменується «жовтою тополею». Дерево швидко росте і дає легку та міцну деревину, яка використовується для внутрішнього оздоблення будинків, виготовлення меблів, музичних інструментів тощо. Його кора має застосування в медицині, а квітки утворюють багато нектару, завдяки чому тюльпанне дерево є одним з найцінніших медоносів на сході США.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини