Тюльпанне дерево зацвіло у Ботсаду Франкового університету: атмосферні фото

На початку червня у Ботанічному саду Львівського університету ім. І. Франка, що на вулиці Черемшини 44, на тюльпанному дереві з’явилися квіти. Ще близько двох-трьох тижнів можна спостерігати його цвітіння. 

Директор ботсаду університету ім. І. Франка Андрій Прокопів розповів, що “тюльпанним” дерево називають через жовто-зелені квіти, що за формою та розміром нагадують квіти тюльпана 032.ua.

“Дерево привабливе у будь-яку пору року, зокрема – через форму листків. Родова наукова назва рослини дослівно означає “дерево-ліра”. Вона виникла через оригінальну форму листків, які нагадують музичний інструмент – ліру.  Також цікаво, що восени листки тюльпаннового дерева залишаються лимонно-жовтого кольору, вони не стають багряними”, – зазначив Андрій Прокопів.

У період карантину у Ботанічному саду Львівського університету ім. І. Франка не проводять дні відкритих дверей. На сторінці ж ботсаду у Facebook регулярно публікують атмосферні фото, щоб всі охочі могли насолоджуватися красою.

Нагадаємо, у травні у Ботсаду Львівського університету ім. І. Франка яскраво цвіли рододендрони. Їх назва з грецької мови перекладається як “троянда” та “дерево”. Також зараз яскраво цвітуть іриси.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини