Львів почне переходити на шведський варіант м’якого карантину, але його можуть посилити

Якщо відсоток інфікованих серед усіх протестованих на день зросте до 23%, то карантин у Львові посилять.
Фото: freepik

ФОТО: FREEPIK

У Львові збільшується кількість ПЛР-тестувань, а з ними і кількість захворілих. При цьому Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу. Про це заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, – пише Твоє місто.

«Львів плавно переходить у шведський варіант, коли кожен несе персональну відповідальність за своє здоров’я і своїх рідних. У нас упродовж двох тижнів утримується показник 11-19%, вчора це було 19%. Ми не можемо одномоментно подолати вірус», – завважив мер.

На питання, чи можуть посилити карантин у Львові, він відповів, що ці рішення має право приймати виключно обласна комісія ТЕБ і НС. Але якщо показник відношення інфікованих до протестованих за добу сягне 23%, то Львів звертатиметься щодо посилення карантину.

«Іншого варіанту немає. Всюди, де є послаблення, є спалахи. Будемо жити з коронавірусом до кінця року», – сказав Андрій Садовий.

За словами мера, у Львові в інфекційній лікарні перебувають155 хворих, шестеро в реанімації. Також у першій лікарні лікуються 50 людей і у 8-мій –  48. Якщо ПЛР підтверджує у них коронавірусну інфекцію, то цих пацієнтів переводять в інфекційну лікарню. Наразі медична система Львова, каже мер, справляється з кількістю хворих у місті.

Також він додав, що на антитіла до вірусу уже протестували більше тисячі медиків, за результатами чого 15% протестованих вже мають вироблені антитіла і, відповідно, меншу імовірність захворіти.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини