Вакарчук показав декларацію: мільйонні рахунки в банку, 3 квартири у столиці

Народний депутат і лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук задекларував за минулий рік 2,5 млн грн дивідендів від власної фірми “Суперсиметрія”.

Про це йдеться в його декларації про майно та доходи за 2019 рік, пише “Інтерфакс-Україна”

Вакарчук також отримав 44,5 тис. грн доходу від відчуження цінних паперів, гонорари на загальну суму в 300 тис. грн і роялті від партії у 6 тис.

49 тис. грн депутатові за ремонт автомобіля компенсувала страхова компанія. Також він торік отримав майже 169,5 тис. грн зарплати.

Цивільна дружина політика Ляля Фонарьова задекларувала 250 тис. грн від підприємницької діяльності, 98 тис. зарплати й понад 475 тис. приросту коштів на рахунках у зв’язку з управлінням грошовими активами.

У їхній власності є три квартири в Києві, дачний будинок і земельна ділянка площею 598 кв. м. у селі Гнідин Бориспільського району.

Вакарчук володіє машиномісцем у столиці.

Цивільне подружжя також мають чотири авто: BMW вартістю 590,5 тис, Range Rover за понад 3 млн, BMW G32 640i xDrive за понад 2 млн і Renault Laguna 1994 року.

Вакарчук задекларував 3 млн 35 тис. грн рахунку в “Райффайзен Банку Аваль”, $12 тис. у Bank of America, портфель активів в управлінні у швейцарському банку Banque Pictet & Cie SA вартістю $1 млн 160 тис.

Ляля Фонарьова має $309 тис. і майже 3 тис. швейцарських франків у швейцарському банку Union Bancaire Privee.

Готівкою Вакарчук тримає 1,8 млн грн, $230 тис, €137 тис. Цивільна дружина володіє $43,7 тис. і 352 тис. грн готівкою.

Також у Вакарчука є право вимагати виплату гонорару артиста за 2016-2017 роки за договором на суму €470 тис.

Вакарчук і Фонарьова є кінцевими бенефіціарами фірм “Суперсиметрія”, “Африка”, “Лулу”, “Етер”, “Будинок 911”, швейцарської компанії “Amber Production AG” та ліхтенштейнського “Agate Stiftung”.

У власності депутата – акції Стаханівського заводу феросплавів, Маріупольського заводу важкого машинобудування і швейцарської компанії Amber Production AG.

Вакарчук також є членом громадських організацій “Люди Майбутнього”, “Маразлі Клаб” і “Пам’ятник Володимиру Івасюку у Львові”, благодійних фондів “Фонд Святослава Вакарчука “Люди Майбутнього” та “Меморіал Голокосту “Бабин Яр”. В останньому він є членом наглядової ради.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини