“Як у дитинстві”: шеф-кухар Клопотенко розкрив простий секрет пухких млинців

Особливо смачні з полуничним варенням.

Переможець українського кулінарного шоу “МастерШеф” Євген Клопотенко поділився рецептом пухких млинців.

Як передає Politeka.net, прославлений кулінар вирішив побалувати себе млинцями “родом з дитинства”, а заодно поділитися рецептом з користувачами в Instagram.

“Я захотів оладок. М’яких, пухкеньких, з полуничним варенням. Таких, як в дитинстві. Не знаю, що зі мною сталося, але я вдарився в сентименти. Хочеться тримати образ брутального мужика, але я роблю варення і смажу гарненькі оладки. Напевно, то дощ так нерви ламає. Оладки, до речі, класні вийшли. Навіть смачніше, ніж у дитинстві (вибач, мама)”, – розговорився Клопотенко.

Шеф-кухар розповів покроково, як він готував цей простий, але такий улюблений українцями десерт.

“Змішав кефір (300 мл) з яйцем, додав щіпку солі, столову ложку цукру та соди (0,5 ч. л.). Перемішав. Насипав 200г борошна. Знову перемішав. Накрив зверху тісто і відставив на 20-25 хвилин, щоб воно заповнилося бульбашками. Так оладки вийдуть товстенькими. Поки всі інгредієнти тесту знайомилися один з одним, я зварив полуничне варення. Тут моє кухонне его збунтувалося, і я додав базилік. Як я робив: полуницю (1кг) засинав цукром (500г), довів до кипіння і тримав 5-10 хвилин на середньому вогні. Додав 20г свіжого базиліка і ще трохи все поварив (1-2 хвилини). Оладки обсмажив по хвилині з кожної сторони”.

View this post on Instagram

Я захотів оладок. М'якеньких, пухкеньких, з полуничним варенням. Таких, як в дитинстві. Не знаю, що зі мною сталося, але я вдарився у сентименти. Хочеться тримати образ брутального чолов'яги, але натомість я роблю вареннячко та смажу гарнюсінькі оладки. Напевно, то дощ так нерви ламає. Оладки, до речі, класні вийшли. Навіть смачніші, ніж в дитинстві (вибач, мамо). ⠀ Як я робив. Змішав кефір (300 мл) з яйцем, додав дрібку солі, столову ложку цукру та соду (0,5 ч.л.). Перемішав. Насипав 200г борошна. Знов перемішав. Накрив зверху тісто та відставив на 20-25 хвилин, щоб воно заповнилося пухирцями. Так оладки вийдуть товстенькими. Доки всі інгредієнти тіста знайомилися один з одним та емоціонували, я зварив полуничне варення. Тут моє кухарське его збунтувалося, і я додав базилік. Як я робив: полуницю (1кг) засипав цукром (500г), довів до кипіння (увімкнув режим бустер на своїй плиті Franke, щоб було швидше) та тримав 5-10 хвилин на середньому вогні. Додав 20г свіжого базиліку і ще трохи все поварив (1-2 хвилини). Оладки обсмажив по хвилині з кожної сторони. ⠀ Коли закінчив, то побачив, що моя красивезна біла плита Franke перетворилася на полотно імпресіоніста. Я заляпав її жиром та варенням, яке, ясна річ, присохло. Була б у мене інша плита – я б злився, що мені треба тепер мити її пів життя. Але у @frankeukraine круте покриття, тому достатньо пройтися вологою ганчіркою – і буде супер. Тому я швидко все витер, поклав оладки на тарілку, залив їх варенням та насолоджувався життям. Цьом. #franke #makeitwonderful #frankeukraine

A post shared by Ievgen Klopotenko (@klopotenko) on

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини