Сьогодні “дика Амазонка” Руслана святкує День народження!

Сьогодні
Сьогодні "дика Амазонка" Руслана святкує День народження!

“Принцеса всіх романтиків” у 90х та “дика Амазонка” сьогоднішнього українського шоу-бізнесу Руслана – це завжди відкриття і завжди енергія! Дика і чиста Енергія України! Її творчість дала шанс для потужного старту, фактично прориву нової музики з України на світовий рівень.

Вольова, енергійна, справжня – саме такою ми знаємо та любимо Руслану! Вона першою привезла Євробачення в Україну та змусила говорити про себе весь світ. Вона рухається не за течією, а швидше проти неї, свідомо порушуючи будь-які закони шоу-бізнесу! Вона не женеться за трендами, а навпаки – створює їх!

Руслана - Ровно 15 лет назад Руслана победила на Евровидении: 15 ...

З нагоди Дня народження Руслани, ми вирішили поділитися з вами ТОП-ом речей, у яких Руслана стала новатором та першопрохідцем.

Руслана – виконавиця, яка вперше в Україні влаштувала великий концерт поєднавши симфонічний оркестр та рок-гурт (1996). Проект “Дзвінкий вітер” – перший самостійний проект Руслани після перемоги на фестивалях “Мелодія” (1994 рік) і “Слов’янський базар” (1996 рік). Це єдиний в Україні проект, присвячений 500-річчю Епохи Відродження. Можемо сміливо сказати, що “Дзвінкий вітер” приніс в українську культуру нову ідеологію, в електронно-фонограмному морі з’явилася хвиля живої музики, яка така модна і до сьогодні.

Саме Руслана почала відроджувати традиції святкування Різдва та популяризувати українські колядки. Починаючи з 1996 року співачка робила великі різдвяні концерти та тури, а згодом Руслана започаткувала традицію Різдвяних фільмів.

Руслана перша артистка, яка презентувала кінокліп “Знаю я” у форматі DOLBY DIGITAL (2002) – перший музичний кліп в Україні, відзнятий для показу в кінотеатрах! У ньому – унікальні ексклюзивні кадри Карпат з гелікоптера, фантастичні пейзажі, справжнє гуцульське весілля, грандіозне шоу Руслани просто неба зі сценою на водоспаді та екстремальні кадри на вершині гори на висоті 1600 метрів без страховки і дублерів.

Відео “Знаю я”

 

Вперше у зйомках кліпу були задіяні найновіші, на той момент, досягнення кіно-технології, зокрема, єдину в СНД систему «Пілот» для зйомок з гелікоптера, два операторських крани (один з них працював на зйомках фільму «Титанік»), складний комплекс з двох кінокамер та кількох десятків фотоапаратів, що був спеціально сконструйований в Мінську для зйомки «кругового обльоту» (ефекту, відомого глядачам з фільму «Матриця»).

Руслана перша сучасна виконавиця в Україні, яка популяризувала традиційний український музичний інструмент – трембіту та познайомила аудиторію з її звучанням. Також співачка стала використовувати звучання трембіти у аранжуваннях своїх пісень.

Альбом “Дикі танці” – перший в Україні отримав нагороду “Платиновий диск” (2003)! Упродовж 100 днів з моменту релізу було розпродано більше 100 000 ліцензійних копій альбому і це стало першою платиновою нагородою для українського артиста! Цікавий факт, на той час було поширено піратство, тому обсяги тиражу альбому можна множити на 2.

Співачка Руслана – перша учасниця Євробачення, яка влаштувала промо-тур в рамках підготовки до пісенного конкурсу (2004). Промо-тур та творчість Руслани отримали величезну кількість позитивних відгуків від глядачів з різних країн Європи.

Руслана – перша українка, яка отримала перемогу на пісенному конкурсі Євробачення-2004 та привезла його до України! Крім того, Руслана в Туреччині встановила рекорд за кількістю балів (за всі роки існівання конкурсу) – 280. За виступ Руслани на Євробаченні-2004 всі країни-учасниці дали співачці бали, крім Швейцарії.

Відео виступу Руслани на Євробаченні-2004

“Wild Dances” – перший трек українського артиста, що очолив європейські чарти та залишався в топі 14 країн протягом 97 тижнів, а також потрапив до “Europe Top 100”.

Вперше альбом українського артиста “Wild Dances” отримав більше 20 платинових дисків у різних країнах світу!

Руслана – перша українка, що отримала престижну світові музичну нагороду «World Music Awards» у Лас-Вегасі за найбільшу кількість проданих у світі альбомів «Wild Dances». Трансляція відбулася на 160 країн світу, телеаудиторія церемонії – близько 1 мільярда глядачів.

Руслана стала першою сучасною співачкою з України, яка завоювала шалену прихильність фанів по всьому світу та зібрала міжнародний фан-клуб. Після шаленої популярності “Wild Dances” кількість прихильників Руслани та її творчості невпинно зростає, всі ці роки люди зі всіх куточків світу слухають Руслану та стежать за її подіями.

Руслана стала першим національним Послом доброї волі ООН міжнародної організації UNICEF в Україні. Руслана приєдналася до плеяди визначних особистостей, щоби підтримати місію Фонду, спрямовану на забезпечення виживання та благополуччя усіх дітей до досягнення ними повноліття.

Перша українка, запрошена до участі у міжнародному благодійному проекті німецької рок-зірки Пітера Маффая. Під час концертного шоу “Серце для дітей” у Берліні зірок з різних країн було зібрано більш ніж 9.2 млн. євро, які були спрямовані на порятунок дітей по всьому світу. В рамках акції “Серце для дітей” був представлений проект Руслани “Чорнобиль 2006 – Діти Весни”, завдяки якому були зібрані кошти на придбання обладнання для реанімації дітей, що постраждали від радіаційних захворювань, одним з яких став апарат для штучної вентиляції легень новонароджених та маленьких дітей.

Руслана – перша українська співачка, яка стала прототипом персонажу фантастичного роману “Дика Енергія. Лана”, українських письменників Марини та Сергія Дяченків. Написаний під впливом творчості  Руслани і їй присвячений, роман став бестселером. У історії закладені алегорії, дуже актуальні для нашого сьогодення: криза енергії серця, «палива для людей» – це саме те, що незабаром може спіткати суспільство.

На найбільшому пісенному фестивалі Азії – Asia Song Festival (за масштабами можна прирівняти до Євробачення) Руслана стала першою українкою та європейкою, яка виступила в рамках фестивалю. Також співачка отримала одразу дві нагороди: золота статуетка “TheBest Artist Award of The Asia Song Festival 2009” – головна нагорода фестивалю., “За внесок в культурний обмін України та Азії у музичній сфері”.

Світлове шоу світового рівня вперше в Україні було організовано до 750-річчя Львова – масштабний спільний проекту Руслани та відомого художника світла з Німеччини Герта Хофа. Руслана підготувала сюїту власного авторства у виконанні великого симфонічного оркестру “Леополіс”, яким вона сама диригувала. У творі, що отримав назву “Джерело енергії”, оригінально переплелись музичні теми відомих пісень Руслани та нових доробків з проекту “Дика енергія”. Світлове, піротехнічне та лазерне шоу Герта Хофа, поставлене на музику нової сюїти Руслани, перетворили будівлю Львівської опери на фантастичний світловий монумент майбутнього, що вшанував велич митців минулого.

Руслана – перша українка, що отримала нагороду найвідважніших жінок планети «International Women of Courage Award», яка щорічно вручається Держдепартаментом США за відвагу десятьом жінкам з усього світу. Співачку нагороджувала перша леді Мішель Обама (2014).

Руслана стала першою українкою-співачкою, котру запрошують на міжнародні форуми та конференції присвячені соціальним темам людства на різних континентах.

Руслана протягом багатьох років сповідує здоровий образ життя, екологію Землі та екологію душі і є провідником ідеї переходу людства на 100% відновлюваної енергії. Руслана – перша українка та публічна людина, хто на особистому прикладі показує як впроваджувати відновлювані джерела енергії у побут. Дім співачки –  це повністю енергоактивний будинок, всі приміщення якого на 100% забезпечуються енергією сонця, вітру та землі.

Вперше Руслана зробила концертне шоу на 100% чистої енергії!

Перша українка, яка стала Амбасадором відновлюваної енергії у світі – Руслана (2018). Наполеглива позиція і активна діяльність не залишилися непоміченими міжнародною спільнотою та платформою Global 100%RE. 28 вересня під час шоу-перформенса в рамках глобального саміту WindEnergy Hamburg 2018 (Німеччина) Руслану було офіційно проголошено Міжнародним Амбасадором Відновлюваної Енергії, вона стала 22-м Амбасадором у світі, та водночас першою і поки єдиною у світі представниця зі сфери музики чи мистецтва.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини