“Плівки Деркача” потрібні аби позбавити Україну підтримки США напередодні планованого Путіним нового наступу на Донбасі” – Піонтковський

Відомий політолог Андрій Піонтковський (Вашингтон, Сполучені Штати) пояснив природу скандалу з оприлюдненням народним депутатом Андрієм Деркачем записів розмов начебто за участю Джо Байдена та Петра Порошенка.

Про це він розповів в етері програми “Студія Захід” з Антіном Борковським, яка 23 травня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

“Набагато все серйозніше, ніж просто втягнути Україну в американські передвиборчі пристрасті. Це вторинний вектор. Завдання (Кремля – ​​ред.) зараз – це ізолювати Україну від її найважливішого геополітичного союзника, Сполучених Штатів, напередодні, за моїм враженням, великомасштабної силової операції проти України, яка, можливо, готується найближчими днями. Військові сили ОРДЛО приведено у повну бойову готовність. Останні два дні 100% часу російських пропагандистських шоу зайняті ненавистю до України”, – пояснив Піонтковський.

На його думку, військовий “струс” електорату Путіна є необхідним йому в зв’язку з планованим їм на 24 червня або 8 липня всеросійським конституційним референдумом щодо продовження його президентських повноважень.

Цей так званий референдум, нагадаємо, повинен був відбутися навесні, але був скасований у зв’язку з карантином.

Політолог впевнений, що за “плівками Деркача” однозначно стоять російські спецслужби.

“Зараз Путін створює таку ситуацію, що Трамп ніби зобов’язаний йому. На очах усього світу Путін зробив величезну послугу Трампу і Трамп тим самим паралізує можливу реакцію американського військово-політичного істеблішменту на ексалацію військових дій проти України”, – зазначив Піонтковський.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини