Чехія знову видає робочі візи українцям

Чеські дипломатичні представництва в Україні відновили роботу консульських відділів, спрямовану на видачу робочих віз громадянам цієї країни.

Чехія - інформація про країну, відпочинок в Чехії, тури в Чехію з ...Про це із посиланням на Радіо Прага повідомляє Еспресо.TV.

Генеральне консульство у Львові почало приймати візові анкети та документи 22 травня, а в Києві посольство Чехії відкриє консульський відділ у понеділок, 25 числа.

“Після повторних переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості та частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію в чеській охороні здоров’я та сільському господарстві, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону”, – зазначив глава МЗС країни Томаш Петршичек.

Окрім того, подати заяву на продовження посвідки на постійне проживання на території Чехії зможуть українські висококваліфіковані кадри у сфері охорони здоров’я, у сфері соціальних послуг, а також наукові співробітники, студенти та їхні родичі, які наразі знаходяться в Чеській Республіці.

Нагадаємо, з 26 травня Чехія послабить режим контролю на кордонах, відтепер він матиме вибірковий характер.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини