Бажаного спаду вірусу немає: людям, яким більше за 60 рекомендують надалі залишатись вдома

Перебіг хвороби не передбачуваний.
Фото: freepik.com

ФОТО: FREEPIK.COM

В Україні немає різкого рівня зниження захворюваності на Covid-19. То ж потрібно дотримуватись визначених правил. Водночас старшим людям за 60 варто і далі залишатися на самоізоляції. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – пише Твоє місто.

«Бачимо, що протягом місяця ми коливаємось в одних і тиж же рамках – від 350 до 550 захворювань на день. Ми б дуже хотіли, щоб воно почало знижуватись і були зняті всі без виключення обмеження. Але життя таке, що я думаю, ми все рівно будемо ще тривалий час користуватися елементарними засобами захисту, дотримуватися соціальної дистанції», – прокоментував міністр.

На питання, коли на роботу зможуть вийти особи, старші за 60-ть, то Максим Степанов порадив українцям цієї категорії залишатися вдома.

«Це люди, які перш за все перебувають у групі ризику. Якщо подивитися, то більше ніж 70% летальних випадків – це люди, старші 60-ти років. Тому ми рекомендуємо і пропонуємо їм перебувати в самоізоляції, поки є розповсюдження коронавірусної хвороби», – заявив міністр.

У МОЗ наголосили, що перебіг хвороби не передбачуваний. Інколи людина може хворіти три тижні, і коли, здавалось би, починає одужувати, стан може неочікувано погіршитися, уточнив чиновник.

Нагадаємо, що старшим за 60 років людям запровадили обов’язкову самоізоляцію

На Львівщині лабораторно підтвердили 1333 випадки інфікування коронавірусом. 276 пацієнтів вже одужали.

Загалом в Україні зафіксували 20 986 випадків коронавірусної хвороби Covid-19. За добу підтвердили 406 нових випадків. Найбільше випадків за добу зареєстрували у Чернівецькій області – 64, Рівненській області – 49 та Києві – 54. На Львівщині за добу коронавірус підтвердили у 48-ми хворих.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини