МОЗ не дозволяє Львівщині послаблювати карантин

Станом на 23 травня Львівська область не відповідає критеріям для переходу на другий етап послаблення карантинних обмежень.

Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров’я, – пише Львівський портал.

Згідно з опублікованою таблицею показників для послаблення протиепідемічних заходів, станом на 23 травня на Львівщині показник інцидентності перевищує 12 та становить 12,58 випадків на 100 тисяч населення.

За іншими двома показниками, завантаженістю ліжок у лікарнях та охоплення населення тестуванням, Львівська область підходить для послаблення карантину.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зазначимо, Кабмін вирішив забрати у міст повноваження самостійно вирішувати, коли послаблювати карантинні обмеження. Це можуть робити лише на рівні регіонів – обласні комісії ТЕБ і НС.

У п’ятницю, 22 травня, обласна комісія ТЕБ і НС вирішила продовжити на Львівщині карантин до 29 травня. Причиною цьому стала невтішна динаміка захворюваності на COVID-19.

Відтак дитсадки і громадський транспорт у Львові та області ще не запрацюють щонайменше до 29 травня.

Зазначимо, на час продовженого карантину у Львові та області не можна:

  • ходити на вулиці без масок, респіраторів та документів, що посвідчують особу;
  • самовільно залишати місця самоізоляції та обсервації;
  • проводити заходи (культурні, розважальні, релігійні тощо) за участю більше ніж 10 осіб. Виняток – заходи, необхідні для роботи місцевої влади, тренування спортсменів національних збірних.

Також заборонена робота закладів громадського харчування (лише формат «на виніс» та літні майданчики), фітнес-центрів, розважальних установ, музеїв (виняток – музеї просто неба), громадського транспорту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини