Чи безпечно йти у зал, якщо послаблять карантин у Львові?

Епідеміологи радять надати перевагу вправам на свіжому повітрі.
Фото: lviv.com

ФОТО: LVIV.COM

В Україні запрацював третій етап послаблення карантину, на якому дозволена робота спортзалів і фітнес-центрів. Утім, львівська епідеміологиня, професорка Львівського національного медуніверситету Наталія Виноград радить львів’янам утриматись від якнайшвидшого походу в спортзал, – пише Твоє місто.

«Вірус достатньо стійкий в довкіллі, а ви не знаєте, хто і як проводив дезінфекцію і хто перед тим там був. Фізичні вправи є важливі, тож, як маєте потребу у них – реалізуйте її в парку, на майданчику, де найменший ризик інфікування», – радить професорка і нагадує про дистанцію та маски з рукавичками.

Наталія Виноград аргументує свою думку тим, що Covid-19 може протікати без симптомів або у легкій формі, тож важко відстежити усіх хворих та відокремити їх, що сприяє швидкому поширенню інфекції.

Найбільш безпечно, за її словами, перебувати на відкритому повітрі.

Додамо, у Львові та на Львівщині, за рішенням обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, послаблення карантину відклали до 29 травня. Сьогодні, 23 травня, в області ще на 45 хворих на Covid-19 більше, що є другим показником по Україні після Чернівецької області.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини