Карантин буде тривати у Львові до 29 травня

Садочки і транспорт у Львові зможе запрацювати лише після 29 травня, за умови, що динаміка захворювання не буде збільшуватись.
Фото Egor Milogrodskiy для Unsplash

ФОТО EGOR MILOGRODSKIY ДЛЯ UNSPLASH

Карантин у Львові триваме до 29 травня, оскільки таке рішення сьогодні, 22 травня, ухвалила обласна комісія ТЕБ і НС. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий, – пише Твоє місто.

Він зазначив, що Кабмін забрав у міст право послаблювати карантинні заходи і вважає це не коректним. Тому садочки і транспорт у Львові зможе запрацювати лише після 29 травня, за умови, що динаміка захворювання не буде збільшуватись.

У ЛМР обіцяють додати більше автобусів для спецперевезень. Водночас Львів і надалі житиме в уомвах карантину, зокрема обов’язковими залишаються маски, документи та обмеження на масові заходи.

Під час брифінгу Андрій Садовий сказав, що, на його переконання, Львів вийде на пік захворюваності на Covid-19 усередині червня, тож роботи якісь прогнози на подальші місяці, на його думку, зарано.

Нагадаємо, як повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Грень на Львівщині не послаблюватимуть карантин із 22 травня, натомість його продовжили щонайменше до 29 травня.
Як уточнив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, рішення про продовження крантину є абсолютно обгрунтованим.

«Протягом цього тижня ми явно бачимо негативну динаміку, ситуація є нестабільною. Якщо у п’ятницю минулого тижня у стаціонарах знаходилися 314  пацієнтів, то станом на сьогодні – 404. Ми відзначаємо збільшення кількості хворих через ПЛР-тестування, а також те, що кількість пацієнтів, які потребують гсопіталізації, щодня збільшується. Також кількість хворих, які перебувають у реанімації, із минулого тижня зросла із 12-ти до 30 хворих», – наголосив Орест Чемерис.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини