У храмах не може бути більшої небезпеки, ніж у торговому центрі: як львівські церкви виходитимуть з карантину?

Раніше Рада Церков просила послабити карантин для вірян.
Фото: Укрінформ

ФОТО: УКРІНФОРМ

Рада Церков Львова підготувала документ із рекомендаціями для парафіян на час виходу з карантину, адже завтра, 20 травня, уряд може дозволити проведення церковної служби – не більше однієї особи на 10 метрів квадратних. У храмах люди мають перебувати у масках, дотримуватися дистанції, уникати контакту з іншими, – пише Твоє місто.

Як розповів капелан, речник Львівської Архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк, єпископи міста запропонують для парохів-адміністраторів рекомендації із правилами дотримання карантинних норм і поведінки в часі виходу з карантину.

При храмах мають бути станції для дезінфекції рук. Люди мають перебувати у церкві в масках, дотримуватися дистанції. Швидше за все можна буде відвідувати вже цвинтарі. Священники мають проводити надалі інформативну роботу. Щодо сповіді чи причастя, то владики домовилися, то зберігатимуться правила, які діють від початку пандемії.

«Для сповіді, як раніше, має бути належне облаштування місця для сподівальниці, яка була б убезпечена дистанцією. Також дезінфекції має підлягати літургійний посуд, зокрема, ложиця має бути абсолютно безпечною для вірних, які приступатимуть до Тайни причастя», – розповів Павло Дроздяк.

Він також переконаний, що Церква зможе створити безпечні умови для перебування львів’ян у храмах.

Також, як розповів протоієрей завідувач канцелярії Львівської архиєпархії ПЦУ Артемій Бабленюк, Православна Церква також виходитиме із тих правил, які рекомендує МОЗ – перебування у храмі в масці, антисептики і храмах, соціальна відстань.

«Храм є тим місцем, де людина відчуває присутність Божу. Він зараз більш потрібний, аніж розважальні чи інші заклади. Радий, що держава піде на це. Моя позиція – що в храмі людина має контакт із Богом, натомість у торговельних центрах більше знаходиться у контакті з іншими людьми», – зазначив Артемій Бабленюк.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини